Gambar: Cristiano Ronaldo

“Saya Akan Berhenti Jika…,” Ronaldo Yakin Mampu Terus ‘Menang’ 5 Tahun Lagi

Bintang sensasi Juventus, Cristiano Ronaldo meraikan ulang tahun kelahirannya yang ke 35 dan menyematkan azam bahawa dia akan terus beraksi sehingga umur 40 tahun.

Ketua pasukan Portugal itu juga menyatakan bahawa dia masih mampu untuk memberi saingan kepada pemain-pemain lain bagi merebut segala kejuaraan yang diceburi. Pemenang Ballon d’Or itu sepertinya tidak menunjukkan tanda-tanda untuk berhenti walaupun usianya telah mencecah 35 tahun.

Perkara ini kerana Ronaldo mempunyai niat untuk terus bermain sekurang-kurangnya sehingga lima tahun lagi. Baginya, keadaan fizikal yang dimilikinya tidak menjadi masalah bagi membantunya untuk beraksi dalam tempoh tersebut.

Gambar: Bloomberg

Secara fizikal, ia tidak akan menjadi masalah.

Saya merawat diri saya dengan baik dan saya fikir boleh bermain dengan selamat sehingga usia 40 tahun.

Tambahnya, faktor yang lebih penting adalah psikologi yang dialaminya sebagai seorang pemain. Baginya, keadaan fizikal tidak menjadi masalah, namun faktor psikologi boleh menyebabkan keputusannya berbeza.

Dalam apa jua keadaan, semuanya mempunyai permulaan dan penghujungnya. Saya tidak akan bertahan seumur hidup tetapi saya masih berasa cukup kuat untuk terus menang.

Saya akan berhenti sekiranya saya tidak mempunyai insentif.

Ulang tahun kelahirannya yang ke 35 tahun telah disambut bersama anaknya dan kenangan itu telah dikongsikan di laman Instagram.

Sumber: The Sun

syafiq halim

Top Fan Sepanjang Masa

Editor: Nur Farra

Tambah komen

Dari Wiser.my