Gambar: Balai Bomba TTDI

“Kami Amat Terharu,” Lelaki ‘Belanja’ Satu Balai Bomba Kerana Pernah Selamatkannya Tahun Lalu

Tanggungjawab anggota Bomba sememangnya sangat mencabar fizikal dan mental. Umum mengetahui bahawa anggota bomba akan sentiasa bersedia untuk membantu orang awam tidak kira walau serumit manapun tugas yang perlu digalas.

Disebabkan itu juga mereka digelar sebagai ‘hero yang tidak didendang’. Telah banyak tugas yang mereka lakukan iaitu bukan sahaja memadam kebakaran tetapi juga membantu mangsa lemas, menangkap haiwan berbisa dan pelbagai lagi tugas lain.

Menerusi kiriman Facebook Balai Bomba Dan Penyelamat Taman Tun Dr Ismail Kuala Lumpur, ada individu yang dikenali sebagai Kenny Tan membalas jasa anggota bomba yang menyelamatkannya dalam kemalangan ketika aktiviti berbasikal pada tahun 2019 yang lalu.

Hari ini kami berasa amat terharu dengan kehadiran Kenny Tan..seseorang yang pernah kami selamatkan semasa beliau mengalami kemalangan (patah kaki) ketika melakukan aktiviti berbasikal pada 30 Ogos 2019 yang lalu.

Hadirnya membawa banyak sekali makanan sebagai tanda terima kasih dan penghargaan.

“Kami berasa gembira kerana mangsa yang pernah diselamatkan sudah pun sembuh seperti sediakala.”

“Terima kasih juga kerana masih mengingati kami sebagai penyelamat anda,.

“Siap sedia setiap masa” 

https://www.facebook.com/bomba.ttdi/posts/2777851348995962?__xts__[0]=68.ARACj4nVm0v4Wn37Eon81-VZAOC0kU2W24EeZhCYRCSkqVKyAOZzLNcOXMNfFq_2k_Ju4sG1n1LIi7LONbshyS1l0E3Jhz8V8csOqIs1NgwEUbJd-ho6iCgumzEYZvoGO4fQkEL2LNlXYqt6rZKjPG7CoNT_MwFLdAEu5V7gxqzGVJMM6VVkCILPYWTueFYwZuZ52FMtGQJ4CA1btV-GrVQHtvBf-8ZmaAD-_c6A-AXxKxzEsziz8LRJS-KUSoN6_laE5_jSHXwBBZWrdXcFC8Wkf8ytVxtzlnPPyW5HFAJ4CMvmRKZRjDCyqSs7KkGEUbFRRe6mUfS0R9ceIRONEKeC5w&__tn__=-R

Kiriman itu mendapat reaksi yang positif dalam kalangan netizen dan rata-rata daripada mereka juga memuji Kenny Tan.

Sumber: Balai Bomba Dan Penyelamat Taman Tun Dr Ismail Kuala Lumpur

Sofea Shahira

There's always another side to every story

Editor: syafiq halim

Tambah komen

Dari Wiser.my