Siakap Keli

SIRIM Sahkan Seorang Petugasnya Positif COVID-19

Gambar: Bernama

SHAH ALAM, 11 Mac (Bernama) — SIRIM Berhad (SIRIM) mengesahkan seorang daripada petugasnya di ibu pejabat di sini, positif COVID-19, semalam.

SIRIM menerusi kenyataannya hari ini mengumumkan bahawa syarikat itu telah melaksanakan langkah-langkah pencegahan bagi mengelakkan sebarang kemungkinan risiko virus itu merebak.

“Pekerja yang berhubung rapat dengan petugas yang dijangkiti itu juga telah menjalani ujian pengimbas seperti yang digariskan oleh Kementerian Kesihatan dan telah melakukan kuarantin diri sendiri untuk selama 14 hari.

“Kawasan yang terjejas itu dan perkarangan awam telah melalui sanitasi. Kami juga mengambil langkah tambahan seperti menyediakan ubat pencuci tangan di kawasan awam dalam persekitaran bangunan SIRIM di sini dan di pejabat-pejabat SIRIM negeri.

“Semua pelawat dikehendaki melalui ujian pengimbas di semua tempat masuk serta kerap menjaga kebersihan dan menjauhi kawasan sesak trafik dan kawasan awam setiap hari,” menurut kenyataan itu.

Meskipun pejabat SIRIM di tempat lain belum lagi terjejas, syarikat telah mengambil langkah proaktif dengan mengambil langkah berjaga-jaga.

“Kami akan terus kekal berhati-hati dengan ancaman COVID-19 serta mengambil langkah perlu bagi menjaga kepentingan petugas, pelanggan dan pemegang saham kami,” menurut kenyataan itu lagi.

— BERNAMA

Sofea Shahira

There's always another side to every story

syafiq halim

Top Fan Sepanjang Masa

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.