Siakap Keli

“U Tu Tak Pernah Faham I, Muka Pun Buruk Hari-Hari Tengok I Pun Stress,” Suami Geli Tengok Muka, Wanita Bukti Cinta Nekad Berubah

“Ishhh, Stress nya tengok jerawat penuh tumbuh bawah mask! Apa nak buat ni? Pakai mask untuk lindung diri dari penyakit, tapi jerawat berkerumun pulak kat situ. Sedihnya! I nak keluar, tapi lagi sanggup duduk rumah dari keluar kena pakai mask sebabkan nak elak jerawat”.

Pakai mask kena ‘maskne’

Antara masalah yang paling ramai dihadapi sekarang lepas mask adalah dapat maskne. Allahu, nampak je kecil masalah ni tapi sebenarnya boleh menggangu fizikal, emosi dan sosial seseorang.

SK nak kongsi masalah yang dihadapi wanita ini sehingga nyaris diceraikan hanya disebabkan fizikal mukanya berubah dek kerana maskne.  Sebelum tu mungkin ramai tak tahu apa sebenarnya maksne ni?

Apa itu ‘maskne’?

Maskne sendiri bermaksud singkatan dari mask acne. Seperti namanya, jerawat ini timbul dari penggunaan topeng yang terlalu lama. Apa yang berlaku adalah kulit mengalami geseran berulang untuk menimbulkan micro-tears ataupun luka kecil.

Hasilnya, bakteria dan kotoran lebih mudah masuk dan menyumbat liang. Ditambah dengan tahap kelembapan yang tinggi di kawasan wajah yang ditutupi oleh topeng. Inilah yang mencetuskan pengeluaran minyak yang berlebihan. Berikut adalah luahan seorang wanita yang mengalami masalah kulit.

Sebelum ni muka takdela flawless sangat. Kulit sensitif. Kalau orang lain pakai pencuci je dah ok, kita ni kena pakai macam2 benda baru rasa selamat. Setahun keje kat rumah kan, tiba2 tahun ni bila kena masuk opis, kena pakai mask berjam2 muka mula tunjuk reaksi tak best.

Paling teruk sekali, haritu sampai bernanah dan berdarah jugak la. Sakit dia teramat sangat. Gatal sangat rasa muka kulit merenyam2.  Bila bukak mask orang tegur.

“Weh muka kau kenapa cam tu?”

“Weh teruk gila muka kau, eee”

“Weh laki kau tengok tak geli ke?”

Pertanyaan demi pertanyaan aku dapat sampai part soalan yang last tu aku terus rasa macam kena tampar. Sebab apa? Sebab sesungguhnya laki aku, aku rasa dia memang geli tengok muka aku macam ni.

Ada satu hari kitaorang sampai gaduh teruk sebab aku stress sgt dengan kerja, anak dan dia tiba2 nak ungkit pasal muka aku.

“U tu tak pernah nak faham i jugak pastu tu expect i nak faham u? Dah la muka makin hari makin buruk! Jaga la sikit muka tu, hari2 tengok bukan u je stress, i pun stress!”

Kami hampir nak cerai. Bukan aku mintak nak muka macam ni. Sedih hati ni tak payah cakaplah. Rasa nak lari jauh-jauh, down, tertekan, murung berhari2. Aku tau laki aku mungkin tak sengaja tapi yelah, aku pun ada hati.

Sampailah satu hari ni, kakak aku dtg dan aku luahkan la dan cite semua yang jadi kat dia. Mula2 dia geram jugak tapi demi nak selamatkan hubungan kami suami isteri, dia suggest satu serum ni.

“Try je dulu, takde apa rugi pun Kalau try, mana tahu lepasni elok? Bukan laki kau je, dengan kau sekali jatuh cinta dgn muka sendiri”. Aku baca balik kat ingredients list pada botol produk ni. Hmm mcm bagus ni… semuanya organic, ekstrak buah oren, ekstrak limau, ekstrak buah tebu, mcm mcm ekstrak buah-buahan lain. nampaknya tak ada bahan yg pelik2 mcm produk yg aku pakai sebelum ni

Sebenarnya, aku takut nak letak harapan yg tinggi pada produk kulit lagi. Tapi kali ni, aku salah! Lepas aku dah guna produk ni dalam beberapa minggu je, alhamdulillah sangat-sangat. Kulit muka aku dah mula nampak perubahan. Aku gembira sangat-sangat sampai tak terkata. Betul-betul tak sangka yang produk ni boleh merawat masalah maskne aku. Bukan tu je, banyak lagi masalah kulit muka aku yang dah bertambah baik.

Aku tak tau lah dekat orang lain tapi LEVF Intense Serum ni kat aku sangat sesuai. Lepas dah kagum dengan kesan serum ni, aku pon buat la banyak lagi research pasal produk ni. Rupa-rupanya banyak je masalah kulit yang serum ni dapat bantu. Antaranya

  • Menghalang kedutan di wajah.
  • Mengekalkan kulit awet muda.
  • Pudarkan parut jerawat & mengecutkan jerawat.
  • Menutup pori terbuka.
  • Memperbaiki tona muka & tekstur kulit.
  • Cegah kulit dari kesan buruk cahaya matahari

Haaaa, paling excited, muka aku nampak macam lebih muda, bersih pulak tu! Yang Bestnya, 2 hari je jerawat batu aku ni hilang! Seminggu lepas start pakai, parut jerawat pulak hilang! Aku terkejut sangat! Aku perasan jugak, jeragat sikit sikit kat pipi aku pun dah mula berkurang. First time aku pakai produk yg cepat & berkesan mcm ni.

Walaupun tak cepat tapi bagi aku berkesan. Orang kata, ‘slowly but surely’. Kalau baca review2 produk ni kan, LEVF Intense Serum ni juga katanya membantu untuk kurangkan perubahan hormon semasa mengandung jugak tau.

Tu yang sampai sekarang pon, aku masih lagi setia menggunakan produk ni. In love sangat lah dengan LEVF Intense Serum ni. Hot-selling ni tau untuk produk penjagaan kulit. Tak menyesal cuba.

"