Siakap Keli

Menggigil Baca Ayat Kursi, Rakaman Seram Kelibat Putih ‘Menunggu’ Di Beranda Rumah

Perkara yang berkaitan dengan alam mistik ini memang sudah tidak asing lagi dengan kehidupan masyarakat. Kewujudannya dalam pelbagai cara untuk menggangu manusia memang tidak dapat dinafikan.

Ada kalanya gangguan berupa bunyi-bunyian pun sudah cukup membuatkan bulu roma seseorang itu meremang, apatah lagi jika kelibatnya muncul di depan mata.

Seperti perkongsian sebuah video tular di media sosial yang memaparkan situasi seram sebuah keluarga yang melihat kemunculan entiti berwarna putih yang sedang duduk di beranda rumah.

Menurut Hanifah Syatiri yang memuat naik rakaman tersebut, individu yang berada di dalam video berkenaan didakwa sebagai adiknya dan isteri yang berada di hadapan rumah ibu bapa mereka.

”Ini cerita sebenarnya, ini adik aku dan isterinya yang ingin menziarahi ke makam ayah kami sekitar jam 8.30 malam.

”Rumah itu rumah orang tua kami yang kosong kerana ibu kami yang tinggal di situ pindah rumah dan (individu) yang menguruskan rumah lupa untuk menghidupkan lampu. Dari jalan rumah apabila dihalakan lampu, auto jelas ya,” tulis Hanifah.

Video berdurasi 56 saat itu telah mendapat hampir 9 juta tontonan dan ribuan komen warganet, hanya dalam tempoh 24 jam dimuat naik. Kalau berani, cuba tengok sendiri video di bawah ni.

@hanifahsyatiri

@HanifahsYatiRi..Ini cerita aslinya gaes..ini adiK aKu&istrinya,yang mau ziarah ke maqom aYah kaMi,(sekitar jam 20:30)dan itu rumah orang tua kami yang kosong,krn ibu kami yang menempati pindah rumah..dan yang mengurus lupa hidupkan lampu..!!🥶dan dari jalan rumah bagian samping langsung terdorong lampu,auto jelas dong ya..!!#Fypdoong#Nyalakanlampu#KalauMalam

♬ suara asli – Hanifah Syatiri – Hanifah Syatiri

Sumber: TikTok hanifahsyatiri

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Editor: Sha Rossa