Siakap Keli
Gambar hiasan via Bernama

“Sekelip Mata Bisnes Boleh Lingkup,” Ini Realiti Peniaga Di KL Kena Hadam Bila Duit ‘Rolling’ Modal Tak Cukup

“Sekelip Mata Bisnes Boleh Lingkup,” Ini Realiti Peniaga Di KL Kena Hadam Bila Duit ‘Rolling’ Modal Tak Cukup

Setiap perniagaan tidak lari daripada perlu mengharungi pelbagai cabaran dan dugaan terutamanya perniagaan yang dijalankan di kota besar seperti di Kuala Lumpur. Antara cabaran dan dugaan yang lazim dilalui para peniaga adalah untuk mendapatkan pelanggan dan juga duit untuk rolling modal.

Bagi peniaga yang berpengalaman dalam dunia perniagaan, pastinya sudah terbiasa dengan situasi di mana duit modal lebih tinggi daripada hasil jualan yang diperolehi. Perkara sebegini boleh berlaku apabila produk yang dijual itu tidak laris dibeli oleh pelanggan sehingga menyebabkan peniaga akan mengalami kerugian, lagi-lagi bagi yang menjual barangan makanan.

Pelbagai kos perlu diambil kira seperti kos bahan mentah, petrol, sewa tapak, sewa kedai dan juga gaji pekerja di samping pendapatan untuk diri sendiri. Bila dibuat kiraan, akhirnya dapat keputusan yang hasil jualan harian, mingguan atau bulanan tidak mencukupi untuk membuat pusingan modal.

 

Perkara sebegini lah yang sering menjadi igauan para peniaga terutamanya di Kuala Lumpur sehinggakan bisnes berkenaan boleh lingkup dalam sekelip mata. Walau bagaimanapun, perkara tersebut perlulah diharungi tanpa sebarang rasa putus asa.

Mahu tak mahu, perjuangan perlu jua diteruskan. Tak hanya itu, langkah baru juga perlu diambil secara berhati-hati supaya tidak kembali terjerumus dalam lembah kerugian. Antara langkah yang boleh dibuat adalah mendapatkan suntikan modal tanpa perlu menyusahkan atau melibatkan orang lain.

Caranya ialah dengan membuat pinjaman peribadi yang boleh dapatkan wang tunai dengan cepat supaya perniagaan tidak terhenti dalam tempoh yang lama. Bila dah ada cash yang mencukupi, barulah ‘comeback’ semula perlahan-lahan dengan cara yang baru sehingga berjaya.

Tapi, nak buat pinjaman peribadi ni pun bukanlah semudah yang disangka kerana anda perlu meneliti terlebih dahulu syarikat mana yang dapat memberikan servis terbaik. Setelah diteliti, ternyata AEON Credit akan menjadi pilihan ramai, tambahan pula ianya telah dikenali di seluruh negara.

Bukan apa, bila dapat Pembiayaan Peribadi AEON Credit, pelbagai kebaikan yang anda boleh perolehi antaranya seperti yang akan dibincangkan dalam artikel ini.

Kelulusan permohonan yang mudah dan cepat

Kelebihan yang paling utama ialah kelulusan permohonan adalah sangat cepat dan mudah diluluskan. Tak hanya itu, anda juga akan menerima keputusan permohonan dengan segera.

Pengeluaran segera

Setelah permohonan diluluskan, pembayaran dan wang tunai itu akan anda peroleh dengan kadar segera.

Ansuran bulanan serendah RM57

Kelebihan lain AEON Credit ialah ansuran bulanan hanya serendah RM57. Anda tidak perlu sakit kepala memikirkan keperluan menambah komitmen pembiayaan. 

Dengan ansuran bulanan yang rendah, anda pastinya tidak akan rasa terbeban dengan komitmen yang perlu dikeluarkan bagi pembiayaan ini. Memang berbaloi sangat kan?

Mana nak dapat bulan-bulan cuma perlu bayar serendah RM57 ni selain di AEON Credit. Jadi, tak rugilah untuk anda yang nak mohon pembiayaan peribadi AEON Credit.

Kempen Kod Promo

Kalau anda berminat dengan pembiayaan peribadi ini, anda disarankan untuk cepat-cepat memohon sebelum kempen ini tamat Disember 2022 ini.

Kalau anda mohon sekarang, anda layak menggunakan Kod Promosi “FASTPF01” untuk permohonan dalam talian di laman sesawang AEON Credit.

Anda juga boleh membuat permohonan sehingga RM5,000 dengan tempoh pembiayaan sehingga 60 bulan tau. 

Jadi, tunggu apa lagi. Cepat apply tawaran pembiayaan menarik daripada AEON Credit ini sebelum terlambat. Layari AEON Credit untuk maklumat lanjut.

Tertakluk pada terma dan syarat.

Aqmal Ezany

I write what is right