Siakap Keli
cara dapat cas delivery rendah

Bayar RM1 Pun ‘Rider’ Hantar, Ni Cara Nak Dapat Cas ‘Delivery’ Paling Rendah Bila Pesan Makanan

Bayar RM1 Pun ‘Rider’ Hantar, Ni Cara Nak Dapat Cas ‘Delivery’ Paling Rendah Bila Pesan Makanan

Zaman sekarang ni, ramai yang memilih untuk jimat terutamanya dalam pelbagai aspek. Ini termasuklah bila nak makan, pun ada yang terpaksa jimat supaya boleh ada lebihan wang ketika hujung bulan.

Bila kata nak masak, tak sempat pula sebab balik kerja pun dah lewat malam. Jadi, nak tak nak, kenalah juga open aplikasi Grab dan buat pesanan. Tapi jangan risau, bila guna Grab ni sebenarnya boleh jimat sejimatnya dengan cas penghantaran.

Korang tahu tak, korang sebenarnya boleh dapat makanan dengan kos penghantaran bermula serendah RM1 je tau. Macam tak percaya je kan dengan cas penghantaran serendah RM1 pun rider boleh hantar makanan terus ke pintu rumah.

Korang jangan risau pasal rider punya upah pula ya, mereka tetap akan dapat cas penghantaran yang telah ditetapkan, yang RM1 tu cuma Grab khaskan untuk pelanggan sahaja.

Banyak boleh jimat sebab pengguna boleh dapat cas penghantaran serendah RM1 je bila pilih Saver Delivery. Ini sebabnya, rider akan kumpulkan beberapa order dan hantar serentak. Jadi penghantaran mungkin akan ambil sedikit masa untuk sampai. Dan dalam masa yang sama, pendapatan rider tak akan terjejas. Jangan risau ye sebab bukan rider hanya terima RM1 itu semata-mata tau.

So, macam mana nak pilih bagi cas penghantaran yang dikenali sebagai ‘Saver Delivery’ dekat aplikasi Grab ni jadi RM1? Mudah je, ikut cara dekat bawah ni:

1. Pertama sekali, korang kena buka aplikasi Grab dekat telefon korang tu

2. Lepas tu korang pilih restoran yang korang nak order tu.

3. Seterusnya pilih makanan yang korang nak.

4. Last sekali dekat bahagian delivery options tu korang pilih Saver dan tekan Place Order

5. Lepas tu, tunggulah makanan korang sampai. Tapi kalau korang tak boleh tunggu lama, jangan risau. Pilih je penghantaran Direct Delivery.

Kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut berkenaan Saver Delivery ni, korang boleh klik dekat sini.

Aqmal Ezany

I write what is right