Siakap Keli
Foto: FB Komuniti Kepala Batas

(Video)”Lagi Laju Dari Motorsikal”, Pengguna Jalan Terkejut Kuda Ajak ‘Race’ Atas ‘Highway’

Seperti yang kita tahu, kuda terkenal sebagai haiwan yang boleh berlari dengan pantas sehinggakan ia digunapakai oleh dua pengeluar kereta sport terkemuka, Ferrari dan Ford Mustang sebagai logo kereta keluaran mereka.

Bagi pemandu yang menggunakan lebuhraya PLUS di laluan menghala ke Tol Sungai Dua, Pulau Pinang baru-baru ini pula, mereka mengalami pengalaman yang istimewa apabila sempat ‘berlumba’ dengan beberapa ekor kuda yang dipercayai terlepas ke lebuhraya berkenaan.

Salah seorang pengguna jalan tersebut sempat merakam video kejadian itu dan ia telah dikongsikan oleh laman Komuniti Kepala Batas di Facebook mereka hari ini.

https://www.facebook.com/KepalaBatasOfficial/videos/429692700950098/

Jika dilihat daripada video tersebut, kuda-kuda itu memecut laju, lebih pantas daripada beberapa buah motorsikal di situ.

Namun, dipercayai para penunggang itu sengaja memperlahankan kenderaan mereka untuk mengelak sebarang kemalangan atau sekadar ingin melihat gelagat kuda-kuda tersebut.

Bagaimanapun, menurut salah seorang pengguna Facebook yang lain, kejadian ini berlaku semalam dan haiwan tersebut dikatakan telah berjaya ditangkap serta diserahkan kembali kepada pemiliknya.

Sumber: FB Komuniti Kepala Batas

Amir Zakwan

Dulu sembang teknologi terkini, sekarang borak berita sensasi

Fazidi

Dulu suka menulis. Sekarang suka menaip.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.