Siakap Keli
Gambar Hiasan(Foto: iTV/@mrmystery019)

”Yang Datang Lambat Masuk Dulu”, Ramai Salah Faham, Ini Maksud Sebenar Sistem Nombor Di Klinik

Pernah tak, kita datang ke satu hospital atau klinik, kita ambil nombor di kaunter dan duduk menunggu, tiba-tiba ada orang lain datang kemudian tapi dia kena panggil untuk jumpa doktor dulu?

Sudah pasti kita ada rasa sedikit tidak puas hati, bukan? Yelah, kita ambil nombor dulu, tapi orang yang datang kemudian pula masuk dulu.

Hakikatnya, ramai yang tidak tahu bahawa nombor yang kita perolehi itu bukanlah nombor giliran tetapi nombor panggilan sebenarnya.

Perkara inilah yang telah dikongsikan oleh seorang doktor muda, Nimelesh Hilton melalui akaun Twitter-nya, @HausofHilton baru-baru ini.

“Kerap kali staf kesihatan menjadi mangsa keadaan”

Kredit: @HausofHilton

“Dah tentu panggil pesakit lain dulu untuk tak lengahkan masa”

Kredit: @HausofHilton

“Kita kena ingat, menjaga kesihatan itu adalah satu ibadah”

Kredit: @HausofHilton
Kredit: @HausofHilton

Selain itu, beliau turut berkongsikan satu info yang menarik berkaitan beza antara klinik kesihatan di negara kita dengan beberapa negara maju lain seperti UK.

Kredit: @HausofHilton

Mengakhiri bebenang beliau, Dr. Nimelesh mengingatkan orang ramai yang ingin ke hospital atau klinik untuk bersedia dan sentiasa bersabar dalam menunggu giliran.

Kredit: @HausofHilton

Semoga dengan perkongsian yang dibuat oleh Dr. Nimelesh ini dapat sedikit sebanyak merungkaikan salah faham serta ketidakpuasan hati yang bermain dalam diri kita selama ini.

Sumber: Twitter @HausofHilton

Amir Zakwan

Dulu sembang teknologi terkini, sekarang borak berita sensasi

Fazidi

Dulu suka menulis. Sekarang suka menaip.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.