Siakap Keli

(Video) Nampak Orang Lari, Pintu Diketuk Pula Sampai Subuh, Gadis Tunjuk Rakaman ‘Live’ Dikacau Hantu

Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal.

Sesiapa sahaja yang berdepan dengan gangguan misteri pastinya akan diselubungi dengan rasa takut dan cemas. Jika lemah semangat, gangguan selalunya akan menjadi lebih teruk hingga ada yang dirasuk dan meracau.

Seperti perkongsian oleh seorang gadis mengenai pengalamannya diganggu dengan kejadian misteri di rumah sewa pada ahad lalu. Dia yang tidak pulang beraya, tinggal berseorangan selama beberapa hari. Ketika itulah, satu persatu kejadian aneh timbul sehingga dia tidak tahan lagi berada di dalam rumah tersebut.

Lebih menyeramkan, gadis ini sempat merakaman video saat diganggu dengan ketukan pintu serta meja dan kerusi yang dicampakkan dengan kuat. Memang meremang!

So.. it happen before 11 august , 8 August if I’m not mistaken. I usually nowadays likes to go hiking, with my friends, or anyone. So that time, I want to go so badly, all my friends ramai dh balik for raya haji.

Pergi hiking seorang

I go to the gym, but felt so freaking bored. I decided to go hiking alone, yes bodoh betul kan. So I was hiking in bukit beruang, which is not so high, but quite steep. This is the main road consists of 4 stages. The third stage paling nak mati penatnya. But i dah biasa.

During my hiking, I didn’t snap any pictures or videos. I just keep moving from 5.45 pm. I use a timer, so i got up around 12 minutes. So the thing is, you nak turun balik, you boleh ikut normal road or the jungle. I choose the jungle.

I was very confident that I akan sampai bawah before maghrib, as baru pukul 6 that time. But I was a bit slower. Don’t worry, hutan tu ramai je manusia turun naik.. bukan i sorang pegi hiking. So around 8km kot? Cannot remember.

Therefore, i turun mygod dekat sejam. Pukul 7pm i sampai bawah. So, whatever.. people say lepak lah dulu, bla bla.. i terus balik rumah hahah. So that day, nothing happen. Seriously nothing. I was already alone in the house. It was a very decent night to do my fyp and study. It happen on 11 august.

Pintu beranda terbuka seluasnya

On 11 Agust, i keluar makan.. then I balik, the door was not even locked (around 11pm i balik) so I was okay maybe ada someone kat rumah? And pintu beranda terbuka luas seluas luasnya bai hahahaha macam ada laut setan. Siapa lah bukak?

I positive. And keep positive. I ketuk every door of my housemates. No one’s home :’). But I that time mmg tak takut apa la because still positive maybe warden datang check ke apa.

Oh I forgot. I live in Emerald Park Melaka, in front of my campus MMU melaka. So please don’t just assume tempat tu berhantu ke apa ke. Before this it never happened. So mungkin time I balik hiking “dia” ikut? Or because i have teddys in my room.

Nampak orang lari depan bilik

Bunyi orang buka singki

Then, bunyi orang buka singki lah, pungpang pintu seriously. I okay je sebab macam eleh slow je haha. I tak tahu kenapa that time i tak takut sgt. Maybe sebab i serious takut Allah lagi, sebab dah pakai telekung semua. Hati i tenang je.

Makin teruk bila ‘dia’ ketuk pintu bilik

Non stop ketuk sampai subuh

So, dia ketuk sampai subuh :’) that’s why i dapat record. Because dia non stop. You cannot say i ni bangang ke apa. Dah dia non stop kau rasa aku tak halau ke? Aku jerit tau, “pegi, jgn kacau aku, berambus” tak jalan. Tak makan saman.

So aku gelak, ajak dia masuk. Sama je. Sampai ke subuh mcm org gila aku. Study , tapi pintu dok ketuk ketuk. Dan, kita ni dah takda keje jangan cari keje. Memang tak lah aku nak pegi keluar tengok. Aku berani dalam bilik je hahahaha.

So sampai la subuh, aku solat and terus tidur. Bayang kan dari kul 11pm tak tidur, lepas tu lepas subuh tidur, terbangun 7.30 bodoh betul. Memang tak cukup rehat. Tapi ni okay lagi.

Bunyi kerusi meja diseret dengan kuat

This time lagi barai. Bunyi kerusi meja seret . Lagi kuat dari smlm. Aku cuba beranikan diri keluar. Yes, dapat record lagi. Tah sapa main baling kerusi meja. Kuat nak mati. Aku jenis tak reti cakap kasar. Takut kena serang.

Menggigil satu badan

So aku berawak awak je lah. But that time sumpah, mengigil satu badan muka pucat gila. Pegang phone pon boleh terjatuh eeee.. sebab terlampau takut. Nangis takyah cakap lah. Nangis la gila.

The best part lepas dah seret kerusi meja, how on earth i get out?

Gangguan makin kuat

So, i was like shaking gila babi, sebab baru pukul 9 lebih.. the moment it was gettin stronger i memang nekad nak keluar. I keluar je bilik.. i sumpah tutup mata. Seriously jalan tutup mata sampai pintu hujung. I pegang dinding je.

Pintu tiba-tiba tak boleh buka

I memang dah nangis gila babi, nekad tak nak tengok atau tahu pon apa benda yang seret kerusi meja kuat gila nak mati. I sampai je pintu it was locked. Kau faham tak pintu yang lock kat dalam tetiba tak boleh bukak.

Jerit ya Allah banyak kali, tolong bagi aku keluar

That time memang dah tak kental. Aku jerit ya Allah banyak kali, aku baca ayat pon dah terabur. Aku tutup telinga, aku just nak keluar je. Tolong bagi aku keluar. Lepastu aku cuba relax. Cuba tak nangis, but still tutup mata.. baca ayat then the door boleh bukak.

I terus lari mengigil , i pergi mcd. Duduk sana vc with my parents. Tell them everything.. while my hand pegang pen nak tulis notes sebab exam punya pasal. Aku pegang pen pon mengigil gila.. nak tulis pon tak larat.

Tangan sejuk nak mati. And badan panas nak mati. So.. memang tak boleh buat apa. Time tu ada kawan teman. Borak lama kt mcd. And that time i have to do something.

Panggil guard dan warden teman

Almost midnight, i balik rumah tu.. i cerita dekat sorg guard lelaki, and panggil dua warden perempuan suruh teman naik atas , i nak ambik barang tidur hotel. My parents didn’t know it because i tak nak susah kan.. plus, i really thought roomate i balik smlm. But no.

So tiga orang teman i naik atas. Dua warden emerald and sorg lelaki.. dorang pon cakap last week ada block D kena kacau. But all chinese. I waktu tu pegi mampus la kau nak cerita apa. Aku tak nak dengar. Guess what happen.

Kiteorg berempat naik bilik i. PINTU KUNCI HAHAHA PADAHAL AKU DAH BERGEMBUR LARI MANA ADA KUNCI PINTU SIAL.

Sekali i nak bukak pintu i, kunci hilang hahahaha. Eh kau tengok ni. Kunci rumah aku tak pernah tercabut dia tercabut dari sini. Yang bulat kecik tu. So aku dah kelam kabut la. Dah la pintu tetiba lock. Kunci hilang. 

Kerusi meja tersusun macam tak ada apa

The fact that one of the guard found it, dekat bawah. Luar emerald. Apesal malang sangat. So then i bukak pintu. Kerusi meja tersusun cantik mcm takda apa. I expect bersepah lah kan. But kakak warden tu felt something in the house.

So i ambil barang. I berambus. One day only i stay hotel sebab i rasa pening kepala.. macam tak sedap hati sangat.. esok nya ( which is today 13/8) i check out. Then i balik bilik.

The reason i tak cari kwn. First, i ni tak bodoh. Dah kalau i pergi hutan, confirm la salah i, kalau i pergi kat kawan i and she’s very weak.. jadi apa, aku yang salah right? So i that time memang prefer stay alone. Tak keluar bilik.

Yes u can call me stupid. But i tak suka menyusahkan org lain. Selagi i mampu, i hadap, else baru i minta tolong. Because I’m not that weak smpai depressed melampau, takut melampau. I akan jadi mcm tu if? Yes si SANGAI tu main lampu.

Dah cuba macam-macam dua hari

I’m not that brave.. i tried almost everything for two days, it keeps bothering me.. i penat sangat. Otak i dah penat sangat. Sebab tu i macam bodoh bodoh je layan dia. Sebab i macam malas nak MELAYANKAN takut tu.

If i layan rasa takut i, cerita dia. Kau je la buatkan fyp aku, kau ambilkan exam aku. Boleh? Tak boleh kan. I dah final sem degree kot. I nak grad dengan tenang. So if things happen, i should handle it calmly and jangan mnyusahkan orang.

Like i said, Tuhan takkan uji hambanya jika dia tak mampu. So Dia tahu i mampu, mungkin sebab tu benda tu belum smpai tahap, possessed maybe? Esok baru i dapat jumpa ustaz lepas quiz.

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Tambah komen

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.