Siakap Keli
Gambar Hiasan

(Video) Ngeri, Salah Mendarat Ketika Cuba Tepis Bola, Siku Hugo Lloris Cedera Teruk Seakan Patah

Penjaga gol merangkap Kapten Tottenham Hotspur, Hugo Lloris mengalami cedera parah ketika perlawanan berlangsung antara Tottenham dan Brigthon di Stadium AMEX, semalam.

Menurut petikan berita tempatan Brighton, saat pemain Pascal Gross melakukan umpan silang dari sisi kanan untuk pertahankan Spurs. Bola mengarah langsung ke arah gawang yang kemudiannya Lloris cuba menepis.

Pada saat ini, penjaga gawang gol Spurs tersebut mengalami cedera parah.

Satu kenyataan dari pihak Tottenham, kapten pasukan ini dikatakan pulang ke London selepas mendapat rawatan di sebuah hospital di sini. Pemeriksaan lanjut akan dijalankan untuk mengetahui tempoh kesembuhan kecederaan yang dialaminya yang memerlukan latihan penulihan.

Jurulatih berkata, ini merupakan impak yang besar kepada pemain selepas tiga minit perlawan. Beliau mengakui kehilangan Kapten Lloris dalam pasukan akan memberi kesan yang besar kepada pasukan.

“Selepas 30 minit perlawanan sudah 2-0 dan kami masih lagi mencari jalan penyelesaian namun hampa kerana ia amat sukar namun, kami teruskan bermain.”

Katanya lagi, belaiau mahu pertahankan selama 5 lima tahun lagi dalam Spurs ini, namun satu lagi kekalahan yang telah meremukkan hatinya dan memberi tekanan dalam dirinya.

Sumber: ESPN

Azmil

The best preparation for tomorrow is doing your best today. :)

Tambah komen

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

error: