Siakap Keli
Gambar: Bernama

Pemilik Premis Jual Kenderaan Rugi RM600,000, Tiga Pacuan Empat Roda Lesap

KUALA LUMPUR, 10 Okt — Tiga pacuan empat roda di sebuah pusat pameran kenderaan di Sungai Jelok, Kajang, lesap dipercayai dilarikan sekumpulan lelaki, awal pagi semalam.

Suspek yang dipercayai terdiri daripada lima lelaki itu disyaki memecah masuk ke premis berkenaan kira-kira 4 pagi sebelum membawa lari tiga kenderaan Ford Ranger Raptor.

Ketua Polis Daerah Kajang ACP Ahmad Dzaffir Mohd Yussof berkata menurut saksi kejadian, seorang lelaki warga Pakistan, 47, yang merupakan pengawal keselamatan premis berkenaan, menyatakan suspek menceroboh premis itu menggunakan senjata parang.

“Suspek yang bersenjatakan parang juga bertindak mengikat pengawal keselamatan itu sebelum melarikan kenderaan tersebut.

“Nilai kerugian dalam kejadian berkenaan dianggarkan lebih kurang RM600,000 dan kes disiasat mengikut Seksyen 395/397 Kanun Keseksaan kerana samun bersenjata,” katanya kepada Bernama, hari ini.

Beliau berkata polis kini giat mengesan kesemua suspek terbabit dan meminta orang ramai tampil ke balai polis berdekatan sekiranya mempunyai maklumat berhubung kejadian tersebut.

Orang ramai juga boleh menghubungi Pegawai Penyiasat Inspektor Hafizah Abdul Latiff di talian 016-6060955, katanya.- BERNAMA

Follow Siakap Keli Di Instagram

Lihat siaran ini di Instagram

Innovasi yang hebat..

Siaran dikongsi oleh Siakap Keli (@siakapkeli) pada

Aqmal Ezany

I write what is right

Fazidi

Dulu suka menulis. Sekarang suka menaip.

Tambah komen

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

error: