Siakap Keli

Geram Punya Pasal, Artis Malaysia ‘Marah’ Founder Cheesekut

Haa.. kontroversi apa pula ni? Artis mana pula yang marah-marah bulan puasa? Bergaduh dengan founder cheesekut ke?

Al-kisahnya baru-baru ni, aktres, Elizad Sharifuddin ada upload satu video kat IG story. Dia ‘marah’ dengan satu founder Cheesekut premium ni, Biscochiz. Tengok je video tu, penulis pun rasa geram sekali.

Kata Elizad, Cheesekut Biscochiz ni sedap sangat. Sampai buat dia geram lah.

“Sedap tahu? Jadi marah bila sedap sangat, lepastu kembang la muka kita.”

View this post on Instagram

Habis kami kena marah oleh @elizadsharifuddin sebab katanya Biscochiz Mango ni sedap sangat. Haa marah macam ni takpe. Ini marah sebab sayang dan sukakan Bisochiz. Ya Allah, lepas Ezad makan Biscochiz, kami di HQ terus buka peti dan ambil stok baru sebab nak makan keras2 macam ice cream. Kebiasaannya ramai yang makan bila dah cair gebu sikit. Tetapi Ezad lain daripada lain. Makan macam ice cream di shopping mall haa kau. Happy kami melihat Ezad suka Biscochiz kami, especially Mango flavour. Semoga Ezad sekeluarga lebih melimpah ruah rezeki dunia dan akhirat. Aamiin. Owhh team Mango la ni ya. Ramai juga peminat Mango rupanya. Anda team Biscochiz flavour mana? 🤔 #Biscochiz #PremiumCheesekut #ReviewBiscochiz

A post shared by Biscochiz Official HQ (@biscochiz.officialhq) on

Untuk korang yang belum tahu, cheesekut dari Biscochiz ni bukan calang-calang tau. Rasanya berbeza dengan cheesekut biasa sebab Biscochiz dibuat dengan bahan-bahan premium yang berkualiti tinggi.

Untuk hasilkan cheesekut bertaraf lima bintang, pengasas Biscochiz, Wan Nurasyikin Wan Mustaffa Kamel telah sertai pelbagai kelas masakan untuk cipta resipi sendiri. Sekarang ni pula, beliau sedang berguru dengan salah seorang chef pastri terbaik dunia, Dominique Ansel.

Dari olahannya, terhasillah cheesekut yang menggunakan krim keju premium Australia. Sudahlah berkualiti, melimpah-ruah pulak tu cheesenya. Tak kedekut langsung.

Lepastu, Biscochiz guna coklat Hershey yang mahal untuk topping Cheesekut dorang. Sumpah tergoda bulan-bulan puasa ni. Kalau korang peminat cheese dan coklat, memang wajib cuba.

Nak lagi sedap, letak dalam peti ais macam Elizad buat tu. Nanti topping cheese tu akan rasa macam ais krim tau lepas 30 minit defrost sebab ada bahagian yang masih keras dan ada yang lembut. Lembut, berkrim dan manis. Tapi jangan risau, manis dia tak keterlaluan ye.. Campur pulak dengan lapisan biskut kat bawah tu, memang sedap gila. Kecur air liur.

Kalau taknak sejuk-sejuk, korang makan masa cair pun boleh. Boleh cuba lepas sejam defrost. Pun sedap. Dia akan jadi sangat lembut, creamy dan gebu-gebu gitu. Cair dalam mulut.. Fuhh.

Bukan tu je, Biscochiz pun ada buat topping mangga. Terangkat weh, perisa mangga ni bukan Elizad je geram, Ezzaty Abdullah dan Mark Adam pun tergoda. Bayangkan manis mangga campur dengan cheese leleh. Nikmat dia tu lain macam. Mak-mak kat kampung pun mesti suka. Paknil pula peminat tegar Salted Caramel, manakala Wany Hasrita Team Oreo.

Selain coklat premium Hershey dan mangga, korang jugak boleh cuba cheesekut perisa Oreo, Tiramisu dan Salted Caramel tau. Lima perisa cheesekut ni bukan je sedap, tapi portion dia pun lebih besar dan tebal dari biasa. Dengan hanya RM15 je sebekas, korang dah boleh dapatkan cheesekut yang premium, sedap dan topping melimpah ruah. Memang wajib cuba.

Untuk tempahan dan sebarang maklumat lanjut, korang boleh follow Facebook dan Instagram Biscochiz. Jangan ketinggalan!

View this post on Instagram

Alhamdulillah. Walaupun berstatus jutawan dan celebrity terkenal, Paknil @aznilnawawihm tidak lokek nak membantu ramai usahawan berjaya seperti beliau. MashaAllah cara makan tu memang penuh dengan jiwa. Terima kasih banyak2 paknil sudi reviewkan Biscochiz kami. Terharu kami. Memang rezeki bulan Ramadhan! Review Paknil ni membuatkan kami ingin berusaha lebih lagi dan majukan perniagaan kami. Haaa Paknil peminat our Signature & Bestsellers Salted Caramel & Cookies. Korang pula minat yang mana? P/s: Umur Paknil ni sebaya founder kami ke? Awat flawlessnya muka 😍 #Repost @aznilnawawihm • • • • • • @biscochiz.officialhq awak menyajikan hidangan cheesekut yg sedap jugak!! Macam makan aiskrim pun ada jugak!!! Kalau #paknil buat jamuan atau majlis awak bekal cheesekut ni ya!! #Biscochiz #PremiumCheesekut #ReviewBiscochiz

A post shared by Biscochiz Official HQ (@biscochiz.officialhq) on

View this post on Instagram

‼️WANY HASRITA MINAT BISCOCHIZ OREO‼️ Thank you @wanyhasrita kerana share dengan kami rasa sebenar Biscochiz. Katanya with love "Sebab tu rasanya Pure and Kick". This is the first time kami dapat feedback sebegini, membuatkan kami terbuka more minda about our Biscochiz. Mark Adam minat mango. Wany pula minat Oreo. Hmmm what about other celebrities pula? Hmmm. Most of the times, kami tidak tahu apa persepsi mereka yang dah actually rasa Biscochiz ni. Ada yang berkata "Pure and kick", ada yang kata "Sedapnya Ya Allah", ada yang speechless, ada yang nak menangis, dan macam2 lagi reaksi yang kami terima. Ok kami dah tentukan, hobi kami from now on adalah kumpul expression2 anda. Ya, hobi baru ni. Hehehe. So, anda punya ekspresi macam mana pula? #Biscochiz #PremiumCheesekut #ReviewBiscochiz

A post shared by Biscochiz Official HQ (@biscochiz.officialhq) on

Amira

Makin kita belajar, makin kita tahu sebenarnya banyak yang kita tak tahu.

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.