Siakap Keli
Gambar: Utusan

Bapa Terkilan, Anak Teruja Nak Bercuti Ke Janda Baik, Temui Ajal Terjatuh Dari Tingkat Tujuh

Seorang kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun meninggal dunia selepas terjatuh dari tingkat tujuh pangsapuri di Presint 5, semalam. Kanak-kanak tersebut yang berusia 11 tahun.

Menurut bapa kanak-kanak tersebut iaitu semalam, beliau bersama lima ahli keluarganya yang lain amat teruja dengan percutian ke Janda Baik di Pahang pada minggu ini. Malangnya, keterujaan tersebut menjadi tragedi yang menyedihkan apabila bertukar kepada kematian anak keduanya itu. Keisya merupakan insan yang paling teruja dengan perancangan mereka untuk ke Janda Baik itu.

Menurut Rizal yang juga merupakan penjawat awam, anaknya itu tidak menunjukkan apa-apa perubahan sebelum berlakunya kejadian.

Berdasarkan laporan, mangsa terjatuh dari tingkat tujuh pangsapuri pada sekitar jam 6.15 petang. Mangsa telah dikejarkan ke Hospital Putrajaya sebelum disahkan meninggal pada jam 7 malam.

Ketua Polis Daerah Putrajaya ACP A Asmadi Abdul Aziz berkata bahawa kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut (SDR) sementara menunggu post mortem dan siasatan lanjut sedang dijalankan.

Sumber: Sinar Harian

" "