Siakap Keli
Gambar: IG The Rock & Bangkok Post

Pertama Kali Dalam Hidup, ‘The Rock’ Teruja Kongsi ‘Nikmat’ Berbekam

Rata-rata mesti mengenali The Rock. The Rock atau nama sebenarnya Dwayne Johnson merupakan seorang bekas ahli gusti World Wrestling Entertainment (WWE) suatu ketika dahulu.

Dia kini merupakan seorang pelakon, penerbit bahkan seorang penyanyi. Individu berbadan sasa itu dilihat menjadi ikutan para jejaka untuk memiliki tubuh sasa sama sepertinya.

Namun mungkin ramai yang tidak tahu, selain suka melakukan senaman pada awal pagi dalam rutin hariannya, The Rock juga dilapor pernah mencuba  rawatan bekam pada tubuh badan.

Umum mengetahui, rawatan berbekam ini selalunya popular di negara-negara Asia. Oleh itu, mungkin disebabkan pertama kali mencuba, The Rock anggap rawatan berbekam ini unik dan menjadi satu perkara menarik untuk dia kongsikan.

Menerusi posting di laman Instagram The Rock, dia seolah-olah begitu teruja untuk melihat kesan berbekam yang dijalani olehnya. Kaedah bekam yang dijalani adalah dengan meletakkan ‘cawan’ pada bahagian kulit badan.

Kaedah ini dipercayai dapat membantu mengurangkan kesakitan, selain memastikan peredaran darah berjalan dengan baik. Malah, kaedah itu juga dipercayai dapat merawat kembali tisu-tisu otot badan.

BACA JUGA: Badan ‘Sado’ Berketul-ketul & Kepala Botak, Polis Ini Viral Gara-gara Muka Mirip The Rock

Gambar: IG The Rock

Gambar yang dikongsikan The Rock di Instagram itu memperlihatkan riak wajahnya yang begitu kagum setelah menjalani hasil rawatan berkenaan.

“Ini merupakan kali pertama ‘cawan’ melekat pada badan saya.

“Kelihatan sakit tetapi secara keseluruhan saya menikmati kaedah terapi ini,” tulis The Rock menerusi posting itu.

Malah selain itu, pelakon utama filem Jumanji – Welcome To The Jungle (2019) itu turut menambah bahawa dia sentiasa ingin mencuba teknik baharu untuk memastikan badannya kekal sihat dan sasa.

“Sentiasa ingin mencuba kaedah baharu untuk memastikan badan saya sentiasa kekal seimbang dan optimal dengan segala aktiviti yang saya bakal lakukan yang melibatkan kerja, keluarga, latihan dan segala rutin harian yang saya lakukan.

“Semua ini perlukan kecekalan, jadi saya mesti proaktif pada setiap masa kritikal.

“Kita hanya ada satu badan, jadi kita perlu menjaganya dengan baik,” tegas The Rock menerusi ruangan kapsyen dalam perkongsian itu.

Melihat hantaran itu, belakang badannya dipenuhi dengan bekas tompokan bulatan merah disebabkan rawatan berbekam itu.

Terdahulu, The Rock juga pernah membintangi beberapa filem terkenal Hollywood seperti Fast and Furious 7 (2015), Rampage (2018) dan Jungle Cruise (2021).

Untuk makluman, The Rock telah memuat naik foto bekam ini menerusi laman Instagram miliknya pada tahun lepas. Namun ia dilihat kembali hangat diperkatakan semula sejak akhir-akhir ini.

BACA JUGA: Viral Polis Muka Dan Badan Mirip Dengannya, Ini Respon The Rock Bila Dapat Tahu

Sumber: IG The Rock & The Mirror

Nadhirah