Ikut Resepi Chicken Perattal Ni ‘Confirm’ Menjadi Punya
Malaysia merupakan sebuah negara yang harmoni dengan kepelbagaian bangsa, agama dan budaya. Disebabkan kepelbagaian itulah membuatkan Malaysia unik di mata dunia.
Selain harmoni, di Malaysia juga anda boleh dapat lihat pelbagai menu masakan dari kesemua bangsa yang ada di negara ini.
Katakan apa sahaja hidangan yang anda mahu, pasti ia mudah didapati di negara ini.
Orang Cina makan roti canai untuk sarapan, orang Melayu makan kari kepala ikan untuk ‘lunch’, orang India pula makan yong tau fu untuk makan malam. Begitu juga dengan kaum-kaum yang lain di Malaysia ini.
Makanan boleh mengeratkan lagi hubungan bersatu padu di kalangan anak bangsa kita.
Bercakap soal makanan, masakan berasaskan kari India sangat digemari oleh ramai orang. Mana tidaknya, pergi sahaja kedai mamak kita akan dapat lihat meja-meja akan sentiasa penuh dengan kedatangan pelanggan.
Oleh yang demikian, penulisan pada hari ini akan berkongsikan resepi menarik masakan India yang dinamakan sebagai Ayam Perattal.
Perkongsian itu telah dibuat oleh Sheena Supramaniam menerusi perkongsiaannya di Page Facebook perkongsian makanan Cikgu Garang Food.
Mari kita ikuti perkongsian resepi masakan tersebut.



Sumber: Facebook/Cikgu Garang Food via Sheena Supramaniam