Siakap Keli

Pengguna Jalan Raya Rata-Rata Tempuh 300,000,000 KM – Kajian Maxim

Pada bulan November, Maxim genap 4 tahun berada di Malaysia. Bagi syarikat untuk tarikh penting ini, pakar perkhidmatan menyediakan jumlah hasil kerja sementara. Ternyata dalam empat tahun, pemandu dan penumpang menghabiskan 18 tahun di jalan raya dan menempuh 300,000,000 kilometer. Pada masa ini, anda boleh mencapai usia dewasa dan terbang ke Marikh dan kembali sebanyak tiga kali.

Bandar pertama di mana perkhidmatan ini beroperasi ialah Kuantan.Pada 10 November, tempahan pertama telah diselesaikan di bandar ini. Seterusnya telah dilancarkan bandar-bandar pelajar yang lain: Miri, Seremban , Kuala Terengganu , Kota Bharu and Kota Kinabalu . Hari ini, perkhidmatan kami telah wujud di lebih 70 buah bandar di Malaysia. Di setiap kawasan, syarikat kami meningkatkan tahap mobiliti bandar, menawarkan penduduk untuk menempah perjalanan yang murah dan pemandu untuk menjana pendapatan dengan kenderaan mereka sendiri.

Kemudahan perkhidmatan yang paling popular di kalangan pengguna adalah perjalanan dengan kereta. Selain itu, peratusan tertentu penduduk menempah kereta berbilang tempat duduk dan kereta selesa yang luas.

Untuk hari lahir perkhidmatan kami, penganalisis syarikat juga menyusun potret penumpang dan pemandu biasa. Terima kasih kepada kajian tersebut, didapati bahawa lelaki berumur 21 hingga 35 tahun yang berkemungkinan memandu kereta domestik Perodua. Penumpang berkemungkinan besar adalah seorang lelaki di bawah umur 24 tahun dengan telefon pintar Vivo di tangannya.

“Kami amat berbesar hati kerana syarikat Maxim telah berjaya membangun di negara ini selama empat tahun. Pada masa ini, perkhidmatan tersebut telah memberi sumbangan besar kepada pembangunan ekonomi bandar besar dan bandar kecil, mewujudkan peluang untuk pertumbuhan pasaran pengangkutan dan pendapatan penduduk. Saya yakin kami akan terus menambah baik infrastruktur penempatan dan memberi manfaat kepada semua orang di sekeliling kami, – Pengarah Maxim, Mohd Hazwan Bin Musley.

Nur Farra