Siakap Keli

5 Barang Pelik Dijual Kat Shopee, Siap Ada Yang Terjual Lebih 40,000

Sekarang nak beli apa-apa barang, semua dekat hujung jari je. Dari sekecil-kecil barang sampailah ke sebesar-besar kabinet, semua boleh beli online.

Sejak ada aplikasi Shopee, korang dah tak perlu keluar rumah kalau nak beli barang. Tup-tup barang dah sampai depan rumah. Dah jimat masa, minyak dan tenaga.

Type je apa yang nak beli, semua ada kat Shopee. Sehinggakan, barang yang kita tak pernah terdetik pun dijual di sana.

Mesti korang pun tertanya-tanya, betul tak? Ada ke barang-barang pelik yang dijual kat laman shopping popular ni? 

Buktinya, dekat bawah ni min senaraikan 5 barang ‘pelik’ yang ada kat aplikasi Shopee

1. Servis penumbuk

barang

Pada harga RM0.36, korang boleh mengirim penampar, penumbuk, penendang dan love kepada seseorang yang korang geram mahupun sayang. Tapi sayangnya, hasil survey daripada min, barang ni dah tak dijual di Shopee.

2. Surat khabar lama

barang

Surat khabar lama pun ada orang beli? Siapa sangka, surat khabar lama pun ada nilainya buat para peniaga mahupun mereka yang ingin berpindah rumah.

barang
barang

3. Daun Ketapang Kering

barang

Mungkin ini yang dikatakan ‘duit dipetik dari pokok’. Siapa sangka daun kering yang bertaburan di atas jalan boleh dijual, malah ia berharga bagi penggemar ikan betta. Daun kering atau ekstrak daun ketapang ini dipercayai boleh merawat luka ikan tersebut.

4. Kulit siput

Selain dijadikan kraf tangan, kulit siput menjadi salah satu item penting dalam penghasilan baju buriek Sarawak. Ia ditampal mengikut motif tertentu pada pakaian tradisional dan harga jualan pakaian ini boleh mencapai tiga digit.

5. Motosikal

Dari sekecil skru, sampailah sebesar motosikal, semuanya boleh dibeli di Shopee. Menariknya, korang boleh beli motosikal ini tanpa membayar kos penghantaran. Siap boleh dapat diskaun hingga RM400 lagi.

Boleh dikatakan, Shopee ni ibarat one stop centre di mana pengguna boleh cari bermacam-macam benda. Kalau korang rajin ‘menyelam’ dalam Shopee Live, lagi banyak benda best korang boleh dapat sama ada daripada seller atau Shopee sendiri.

Join Shopee Live semasa 12.12, menang tol percuma selama setahun

 

Kalau korang nak tahu, sempena Shopee 12.12 Jualan Hari Jadi, Shopee berkolaborasi bersama Touch ‘n Go menawarkan tol percuma selama setahun untuk pemenang pada setiap hari. 

Korang hanya perlu tonton Shopee Live, beli dan sertai permainan 12.12 Roda Shopee bermula 1 – 15 Disember ini yang dihoskan oleh Datuk Aznil Hj Nawawi!

Bukan setakat tol percuma, korang juga boleh tebus baucar-baucar eksklusif dan juga menangi sehingga 3-juta Syiling Shopee!

Macam mana nak sertai? Cara dia mudah je. Korang hanya perlu ikut langkah-langkah yang min sediakan dekat bawah ni:

  • Tebus kod unik korang melalui microsite Shopee setiap hari melalui link ini: https://shopee.com.my/m/12-12-Win-1-Year-Free-Toll 
  • Buat pembelian melalui Shopee Live (Lebih banyak korang beli, lagi tinggi peluang untuk menang!)
  • Tonton siaran langsung 12.12 Roda Shopee di Shopee Live pada pukul 8 malam setiap hari
  • Pengguna bertuah akan dihubungi untuk sertai permainan 12.12 Roda Shopee
  • Jawab satu soalan mudah untuk mula memutar Roda Shopee dan korang berpeluang memenangi 1 tahun tol percuma
  • Pengguna bertuah boleh memilih arah dan kekuatan memutar roda Shopee
  • 3 pemenang akan dipilih pada setiap hari manakala 8 pemenang pula dipilih khas pada 12 Disember 2023

Siaran langsung 12.12 Roda Shopee akan turut dimeriahkan oleh artis-artis jemputan Shopee termasuklah Diana Danielle, Khai Bahar, Dato’ Seri Vida dan banyak lagi!

Siapa yang tak nak tol percuma. Setahun pula tu, betul tak? Jadi, korang tunggu apa lagi? Jangan lepaskan peluang ini! Kalau nak tahu lebih lanjut, sila layari https://shopee.com.my/m/12-12-Win-1-Year-Free-Toll sekarang!

Shopee 12.12 Jualan Hari Jadi dah bermula!
Nikmati 12PM Tawaran Super Seringgit, Penghantaran Percuma tanpa perbelanjaan minimum, dan peluang Menangi 1 Tahun Tol Percuma setiap hari hingga 15 Disember! *tertakluk kepada terma dan syarat!

Adib Mohd