Siakap Keli
Kes Memasak Di Sebuah
Kredit: Bernama

Polis Siasat Kes Tular Masak Di Stesen Minyak

Polis Siasat Kes Tular Masak Di Stesen Minyak

Polis Diraja Malaysia telah membuka kertas siasatan berhubung kejadian tular membabitkan sekumpulan pemilik kenderaan melakukan aktiviti memasak di sebuah stesen minyak di Genting Highland baru-baru ini.

Menurut Ketua Polis Daerah Bentong, Supt. Zaiham Mohd Kahar, pihaknya menerima laporan berhubung klip video kejadian berkenaan pada 12.35 tengah hari, semalam.

Hasil siasatan lanjut yang dibuat kemudian mendapati klip video tersebut telah dimuat naik pada 13 Mei dan menjadi tular di platform X.

Klip video berdurasi 50 saat itu menunjukkan tindakan sekumpulan pemilik kenderaan melakukan aktiviti memasak di stesen minyak berkenaan.

“Pihak polis telah membuka kertas siasatan dan kes disiasat di bawah Seksyen 268 Kanun Keseksaan iaitu satu kesalahan menyebabkan kegusaran am kepada orang awam,” katanya.

Selain itu, kes turut disiasat di bawah Seksyen 336 Kanun Keseksaan iaitu perbuatan yang membahayakan nyawa atau keselamatan diri orang lain.

Ujar Zaiham lagi, mana-mana pihak yang melihat kejadian itu diminta untuk tampil ke balai polis bagi membantu siasatan.

Sementara itu, polis Bentong turut mengambil tindakan tegas dan akan membuat operasi bersepadu di sekitar lokasi stesen minyak berkenaan khususnya pada hujung minggu dan cuti umum.

Hal ini kerana, pihaknya sering mendapat maklumat dan aduan bahawa lokasi berkenaan sering menjadi tumpuan pemilik-pemilik kenderaan untuk berkumpul.

“Mereka turut melakukan aktiviti yang menggangu ketenteraman awam dan pengguna jalanraya lain yang melalui lokasi berkenaan,” jelasnya.

BACA: Tiada Perbincangan UiTM Dibuka Kepada Bukan Bumiputera – KPT

Sumber: POLIS Bentong via Facebook

Athirah

When nothing goes right, go left.