Siakap Keli

Lelaki Kantoi Pakai ‘Uniform’ Polis, Beli Pistol Mainan Semata-mata Nak Pikat Lebih 10 Wanita

Seorang lelaki muda di bandar Sumatera Selatan Palembang memutuskan untuk menipu wanita dengan berpura-pura menjadi pegawai polis untuk membawanya keluar, namun akhirnya ditahan pihak berkuasa.

Ari Septiam Pratama, 21, ditangkap semalam oleh pihak polis semasa dia berada di hospital. Beliau juga memakai pakaian seragam palsu pada masa itu.

Ari mengaku kepada polis bahawa dia telah menyamar sebagai pegawai undang-undang selama kira-kira sebulan. Dengan menggunakan pakaian seragam palsu tersebut, dia turut menyiapkan dirinya dengan senjata mainan hanya semata-semata untuk memikat para wanita.

Menurutnya, dia sudah pun mengakui untuk berkahwin dengan lebih 10 wanita di bawah kepalsuan polis palsunya, termasuk penjawat awam, jururawat, pelajar, ahli politik dan doktor.

“Saya menjanjikan banyak (wanita saya bertarikh) bahawa saya akan mencadangkan perkahwinan kepada mereka. Secara jujur, saya tidak mendapat wang dari mereka, tetapi saya tidur dengan kebanyakan mereka,” kata Ari.

Malang buat Ari apabila salah seorang wanita yang dipikat bertindak menyemak namanya sebagai pegawai polis namun ternyata namanya tidak ada di dalam senarai polis berdaftar.

Ari mendakwa bahawa dia telah melakukan penipuan keseluruhan setelah dicabar oleh seorang teman di Bigo Live yang bahkan memberinya Rp5 juta (RM1500) untuk membeli pakaian seragam itu.

Polis berkata, mereka masih menyiasat kes itu, termasuk dua laporan daripada mangsa yang dikatakan bahawa Ari sebenarnya menggunakan kata-kata palsu untuk memeras wang dari mereka di ATM.

Sumber: Coconuts

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di