Siakap Keli
Foto: FB Touch 'n Go Malaysia

Touch ‘n Go Beri Amaran ‘Page FB’ Palsu, Orang Ramai Jangan Terpedaya Dengan Jualan Smart Tag Murah

Touch ‘n Go Malaysia baru-baru ini telah mengeluarkan amaran mengenai laman Facebook palsu yang cuba menyamar sebagai syarikat berkenaan dengan mengguna nama Touch n Go dan Smart Tag Original.

Dua laman Facebook palsu tersebut telah menyebarkan berita-berita palsu mengenai perkhidmatan Touch ‘n Go, antaranya ialah penjualan alat SmartTAG dengan harga yang sangat murah iaitu sekitar RM70 hingga RM80.

Apa yang membimbangkan, salah satu kiriman mengenai penjualan alat tersebut telah menarik perhatian ramai apabila ia menerima sehingga ribuan komen dan ratusan perkongsian(share) sehingga hari ini.

Menurut Touch ‘n Go, mereka telah lama menghentikan penghasilan SmartTAG iaitu sejak Ogos tahun lalu lagi.

Peringatan sama pernah diberikan pada bulan April yang lalu oleh Touch ‘n Go Malaysia, namun kiriman tersebut nampaknya masih lagi menerima respon daripada pengguna hari ini.

Oleh itu, pengguna diingatkan untuk mengikuti laman rasmi Touch ‘n Go di Facebook dan Twitter untuk mengetahui mengenai perkembangan terkini perkhidmatan mereka.

Orang ramai juga perlu dinasihati untuk berjaga-jaga dengan penipu atas talian atau scammer serta tidak mudah terpengaruh dengan harga murah yang ditawarkan mereka.

Sumber: Touch ‘n Go Malaysia

Amir Zakwan

Dulu sembang teknologi terkini, sekarang borak berita sensasi

Fazidi

Dulu suka menulis. Sekarang suka menaip.