Siakap Keli

(Video) “What A Country…”, Chant Harimau Malaya Pukau Mat Salih, Viral Hingga Ke Media Antarabangsa

Gambar: Team Malaysia

Kemeriahan perlawanan Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 antara Malaysia dan Indonesia malam tadi berakhir dengan keputusan yang baik bagi pasukan Malaysia selepas berjaya menewaskan pasukan Indonesia.

Perlawanan yang telah dibanjiri dengan penonton sekitar 85,000 orang itu telah digamatkan lagi dengan teriakan sorakan pemain ke-12 pasukan Harimau Malaya iaitu Ultras Malaya.

Sorakan yang dilaungkan oleh Ultras Malaya itu telah membuatkan seluruh stadium menjadi gegak gempita sekali gus menghangatkan suasana stadium.

Dilengkapi dengan tifo serta formasi sorakan yang disusun rapi, aura yang dibawa oleh Ultras Malaya bagi menaikkan semangat pemain serta penyokong yang membanjiri stadium itu sudah tidak perlu disangkal lagi.

Gambar: Bernama

Formasi sorakan serta laungan yang bersemangat dilaungkan oleh Ultras Malaya itu turut mendapat perhatian daripada peminat bola sepak serta media antarabangsa dari luar negara.

Portal The Guardian dari UK muat naik video ‘chant’ Ultras Malaya

Akaun Twitter rasmi syarikat gergasi Amazon dari Amerika Syarikat juga turut muat naik video sorakan Ultras Malaya semalam

Akaun Twitter @BestChantsUK muat naik video ‘chant’ Ultras Malaya

Bekas Pengarah Pemasaran Persatuan Bola Sepak Iran yang hadir ke stadium malam tadi turut muat naik suasana di stadium yang digamatkan oleh Ultras Malaya.

Antara tweet-tweet dari netizen luar negara:

Menakjubkan, jemput mereka datang Celtic!

Baru pukul 7.37, sejam lagi sebelum perlawanan bermula!

Saya sanggup ke perlawanan bola sepak untuk ini!

Sukar untuk dipercayai!

Gila!

Sumber: Guardian Sport, @BestChantsUK, @payam_ansari

Aqmal Ezany

I write what is right

Fazidi

Dulu suka menulis. Sekarang suka menaip.

Tambah komen

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.