Siakap Keli

Daripada Warak Jadi Malas Solat, Adik Kongsi Kisah Seram Kakak Dicintai Jin

Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal.

Menurut portal rasmi Mufti Wilayah Persekutuan, di antara perkara yang wajib untuk diimani oleh setiap muslim adalah beriman dengan perkara-perkara ghaib seperti syurga, neraka, hari Hisab dan lain-lain.

Di antara perkara ghaib yang wajib untuk diimani adalah kewujudan jin dan syaitan. Kewujudan jin dan syaitan juga telah disebutkan oleh Allah di dalam Al-Quran.

Perkongsian seorang lelaki, Fakhrun melalui Twitter miliknya menceritakan detik seram ketika kakaknya diganggu jin yang dipercayai sudah jatuh cinta dan ingin hidup bersama.

Kakak aku ni boleh di kategorikan sebagai seorang yang warak . Bukan nak riak tau , tapi ni memang aku cerita kisah benar . Dia ni solat tak tinggal , rajin baca Quran , tiap pagi bangun mesti buat tahajud . Tiap pagi guys .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Ada satu hari tu , waktu dia form 4 atau form 5 tk silap . Dia bangun pagi nak buat tahajud . Untuk pengetahuan u guys , bilik tidur wanita sekolah tu dengan surau terletak jauh yaa . Kalau jalan kaki sesorang tu sempat lahh kau habiskan nugget 3 biji .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Oke bila dah sampai kat surau nk buat solat tahajud , (sorang-sorang) . Tiba dia nampak seorang lelaki yang wajah cerah tinggi berjubah bersih di saf lelaki yang baru nk tunaikan solat . So dia tk kisah lah sbb tk expect pape and terus ambil wudhu .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Lepas amik wudhu yang tak sampai berapa minit tu , dia masuk bilik surau and tengok lelaki td yg berjubah cerah semua hilang . Hilang guys , kalau ya pon dia solat cepat tp bukan tgh waktu subuh 2 rakaat nak solat kan ? so pelik kat situ .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Oke td aku cerita pembukaan , nanti korang sendiri akan faham . Sekarang ni umur kakak aku dah 27 . 27 okey . Dah kahwin and ada 2 orang anak alhamdulillah . Diorang dah bina rumahtangga bersama dekat 4/5 tahun .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Tahun pertama and kedua rumahtangga diorg soft je and alhamdulillah memang takde masalah pape . Kalau ada pon just hal kecik and boleh settlekan on that time . Tapi hari makin hari , jejak tahun ketiga rumahtangga diorg jahanam . Aku tak tahu kenapa tp benda kecik bole jd besar .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Diorg hampir cerai ya guys . Takpe aku just share untuk korang ambil pengajaran atau langkah berjaga jaga . Diorg selalu bergaduh , sampai satu tahap kakak aku cakap dia benci sangat tengok muka lelaki dia .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Oke tu cerita rumahtangga diorg , oke now kita cerita part yang gempak sikit . Satu hari tu kakak aku balik rumah family which is rumah aku lah sebab rumah dia and lelaki dia kat Nilai , so bila lelaki dia kerja kat sana , kakak aku akan balik jb stay kat rumah .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

So malam tu kitorang lepak lahh kat ruang tamu kan , maklumlah rindu dia lama tak balik so luangkan masa dgn family lahh kan . Waktu tu kakak aku cerita yang dia ni selalu mimpi buruk . Semuanya mimpi pasal binatang kejap mimpi ular kejap mimpi family ada bencana .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Then on that time dia kata baru baru tu dia baru je mimpi ada singa besar cakar cakar pintu nak masuk rumah . Aku dgn mak aku pelik lah and rasa tak sedap hati . Btw kakak aku ni jenis pendiam and buat hal sendiri , dia tak ramai kawan jarang bercerita and luahkan perasaan dia

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

So malam waktu dia bercerita tu , kitorg terus plan nak hantar dia pergi berubat esok nya . Time tu hari khamis so esoknya nk berubat hari jumaat lah kan . Bincang bincang nak berubat dekat Pakar Perubatan Islam Jin so kitorg dah siap ws Ustaz tu untuk buat appointment

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

So pada keesokan harinya , hari Jumaat ya guys . Ahh babi bulu roma aku naik pulak tetiba . Oke oke sambung , jam 11 pagi . Waktu tu yg ada kat rumah cuma kakak aku and anak dia dua orang , aku , and adik lelaki perempuan aku dua org yg still umur bawah 18 tahun .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Jam 11 pagi tu , dia tengah mandikan anak anak dia . So dalam toilet aku tu ada cermin besar . Best kan dlm toilet ada cermin besar ? HAHA . Kk waktu dia tgh mandikan tu , tiba tiba dia jerit kekuat . Aku terkejut lah tgh syok tgok tv dia tetiba jerit mcmtu mau gugur jantung aku

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Lepas dia jerit tu , dia jerit lg panggil aku . “angah ! cepat angah cepatt !” . Aku time tu cuak dah ingatkan ada pape berlaku kat anak dia . Aku bergegas dtg and tny lah , “kau knp jejerit ?” , dia balas dgn nada semput , “cepat amik fon aku letak kt sini buka surah ruqiah” .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Aku pon time tu ahhh sudah mesti ada something ni . Aku tunggu kt ruang tamu dia hbis mandikan anak dia . Bila dia dh hbis mandikan anak dia and otw pergi ke bilik dia , dia jerit lagi guys . Tapi jeritan yang ni lain sikit . Suara perempuan dia tu dh tk berapa perempuan sgt

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Jerit jerit dah puas dia jerit , pastu dia ckp “ngah aku tengah berlawan dgn dia ni” , mata dia makin lama makin merah guys . Merah semerah merah nya Ya Allah aku punya lahhh cuak time tu fikir aku nk buat apa dgn mak bapak aku tgh kerja . Blur mampos jadinya 😖

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Bila nampak keadaan dia makin teruk tu tak tentu arah , aku pon azan kekuat . Azan sekuat kuatnya sambil kaki menggigil . Nasib tak terkucil jee dooooo . Bila aku tgh azan tu , dengan mata merah dia tu pandang muka aku dgn reaksi marah Ya Allah aku mcm nk pitam hahahahah

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Bila aku dah hbis azan , kakak aku ni still meroyan . Aku dah risau and terus pegi dapur simpan semua alatan tajam , and suruh adik lelaki aku bawak anak anak kakak aku pergi rumah jiran sebelah . So that time aku berdua je dgn kakak aku dalam rumah .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Keadaan makin panik , aku terus call mak bapak aku yang tgh kerja . Mak aku tgh jumpa client kat pasir gudang , bapak aku pulak jaga cafe kt plentong . So nak balik rumah aku yg kat senai ni orang jb tahu and faham lah makan masa berapa lama sbb nak hadap jem dia .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Lepas dah call , makcik jiran sebelah kanan rumah datang tolong aku . Yang jiran sebelah kiri pulak aku panggil minta tolong tk keluar keluar . Takut lahtu . So dia datang tolong dia cakap kt kakak aku slow slow and mcm saiko suruh tenang . Kakak aku pon duduk sambil nangis

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

waktu dia nangis tu , dia cakap badan dia sakit sbb tengah lawan . sambil nangis sambil jerit . Aku tgok dia pon tersiksa . Aku pon buka lah surah ruqiah kat fon aku letak atas meja . Kau tahu apa jadi lepas tu , dia dtg kat meja tu dia amik fon dia baling guys 😭

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Time tu aku dah tk rasa takut tp aku rasa geram dah dgn jin tu , babi campak fon aku . Aku amik fon aku , aku kuatkan volume lg and letak balik atas meja . Hmm kakak aku dtg dia campak balik fon tu guyss . Aku dah serik , ni kalau aku buat lg dia campak mau jadi puzzle fon aku

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Selang sejam kemudian , mak bapak aku pon sampai . Aku pon sbnrnya tak berapa yakin yang benda ni boleh settle bila diorg dah balik . Sebab waktu kami berempat , bapak aku , mak , makcik jiran and aku pegang kakak aku nak keluarkan jin tu , kakak aku yg kecik tu boleh lawan doo

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Pegang tahan grib apa semua , dia gelibas mmg macam lembu afrika . Ganasssss . Tapi dgn kuasa Allah , alhamdulillah bapak aku dpt keluarkan jin tu melalui tapak kaki . Fyi , tmpt laluan jin ni adalah pada tapak kaki , ibu jari kaki and kemaluan . Ini yg aku tahu lah .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Kalau ada lg boleh beritahu aku . Bila jin tu dh keluar dlm badan kakak aku , tp jin tu still ada dlm rumah . Konco konco jin atau lebihan dia still ada dlm badan kakak aku . Waktu tu keadaan kakak aku lemah , sangat lemah and dia tidur smpai malam . Bila bangun pon lesu

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Keesokan harinya , (sabtu) Ustaz yg kitorg buat appointment mlm jumaat tu datang . So that time kakak aku berubat . Tgh tgh berubat tu , aku pon adalah sekali tgok cara dia berubat . Benda paling gila babi waktu ustaz tu panggil jin tu masuk dlm badan kakak aku tu balik

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

So pandangan ktorg sefamily dr belakang , dengan lengang lenggoknya badan kakak aku berjoget mcm kekiri kekanan tah aku pon tak tahu nk explain mcm mana . So bermula lahh komunikasi antara si jin tu dgn Ustaz .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

hahahaha Allahu . guys , masa aku buat thread ni tak tahu lah knp dia dh lari sambungan nya . u guys tgok balik kt profile aku . ada sambungan nya .

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020

Oke ni sambungan dia . Maaf lahh , mungkin time aku cerita ni jari tengah menggeletor pic.twitter.com/5CYd3UG5Ql

— Fakhrun (@Fakhrn_) April 28, 2020