FOTO: Yatt_Azml

Kos RM300 Je, Wanita Ini Buat “Kitchen Island” DIY Untuk Ruang Dapur Yang Tak Luas

Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal.

Boleh dikatakan ramai yang mengeluh bajet tak cukup untuk deko bahagian dapur dan tiada idea dengan ruangan dapur yang kecil. Sudah pasti dapur tersebut tidak lengkap dengan kabinet yang akan memperlihatkan ruang dapur yang kemas dan teratur.

Kalau bercakap tentang ‘Kitchen Island’ sudah pasti itu impian setiap wanita. Jadi, hari ini SK ada kongsikan cara mudah dan murah untuk korang dekorasikan dapur rumah untuk isteri tercinta.

Melalu perkongsian daripada Twitter Yatt_Azml ini berkongsi modal dan cara susunan yang cantik untuk ruangan dapur agar nampak lebih kemas walaupun ruangan dapur kecil sahaja.

Dapatkan semua peralatan di SINI

“Semua ni i buat sendiri and beli dari Ikea. Total dalam RM 300 jer”

‘Kitchen island’ ni impian setiap perempuan or isteri kot. Jadi,  korang yang suami tu kalau tak tau nak bagi hadiah ape untuk isteri, sediakanlah dia kitchen island ni. Makin rajinlah si isteri tu masak nanti. Tiap hari ada je resepi baru dia buat nanti.

Dapatkan semua peralatan di SINI

Since island ni kita akan gunakan chopping board, sangatlah penting ya untuk kita ada treatment oil tu.

Dapatkan semua peralatan di SINI

Tujuan dia untuk elakkan board tu cepat rosak or patah. Cara dia lap saje oil tu guna kain or tisu atleast sebulan sekali. Kalau hari-hari guna jadi buatlah 2 minggu sekali.

Guna L bracket dengan skru kan saje. Cari dekat hardware ada jual dalam RM 3 seketul.

Mudahkan, senang je nak ‘beli jiwa’ isteri. Hadiakan kitchen island pasti mereka akan bertambah sayang dan masakan makanan yang sedap-sedap.

Dapatkan semua peralatan di SINI

Sumber: Yatt_Azml

Edayu

Lebih banyak menulis dari bersembang

Editor: Azmil

Tambah komen

Dari Wiser.my