Siakap Keli

(Video) “Bukan Kaleng-Kaleng”, Aksi ‘Oyen’ Baru Angkat Punggung, Anjing Terus Cabut Lari

Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal.

Dalam dunia kucing, jenis baka kucing yang paling sempoi, berani, tahan lasak dan ‘anak jantan’ adalah kucing kampung.

Dan daripada kelompok kucing kampung tersebut, ia berpecah kepada banyak warna yang ‘familiar’, antaranya putih, kelabu, tompok, hitam legam dan paling rare, oren.

Seperti sedia maklum, kucing warna oren ini sangat sinonim dengan gelaran ‘Oyen’, malah turut dikatakan, kucing Oyen ini merupakan jenis kucing paling banyak buat ‘hal’.

Terbaharu, pemilik akaun Facebook bernama Fara Aien memuat naik rakaman video yang memaparkan gelagat Oyen bertindak ‘berani mati’ melawan anjing yang mengancamnya.

Tapi, Oyen tak gentar. Dengan penuh darah anak jantan, Oyen lawan balik dengan satu taktik paling selamba. Mari tonton video ini.

Bukan kaleng2 anak aku nie. Selamberr je dia kena marah dengan anjing tu. Hahahahaa.

Opet menggunakan jurus kill in silent sbb tu dia takde bunyi ape pon anjingnya lari 😆

Berjalan kemain macam hero 🤣🤣🤣

Bukan kaleng2 anak aku nie. Selamberr je dia kena marah dengan anjing tu. Hahahahaa. Opet menggunakan jurus kill in silent sbb tu dia takde bunyi ape pon anjingnya lari 😆Berjalan kemain macam hero 🤣🤣🤣

Posted by Fara Aien on Wednesday, August 12, 2020

Sumber: Fara Aien