Siakap Keli
Mydin Kata Tak Baloi Bayar Macam Ni

“Rugi Ni Bang,” Penuh Satu Troli, Tiba-tiba “Cashier” Mydin Kata Tak Baloi Bayar Macam Ni

“Rugi Ni Bang,” Penuh Satu Troli, Tiba-tiba “Cashier” Mydin Kata Tak Baloi Bayar Macam Ni

Siapa je tak suka shopping kan. Tapi bila shopping, mesti ramai pilih pasaraya yang menawarkan harga lebih murah dan lengkap dengan promosi-promosi hebat.

Antara yang menjadi tumpuan kebanyakan rakyat Malaysia adalah Mydin. Mydin ni selalu buat promosi tak masuk akal sehinggakan pernah jual barangan seperti roti, ikan, kentang, bawang dengan harga RM0.65 sahaja.

Tak mustahil, sesiapa sahaja yang masuk Mydin ni akan keluar dengan troli yang penuh. Bila dah sampai cashier, macam-macam ragam kita boleh tengok. Ada sekali tu, seorang brother ni kena tegur dengan cashier masa nak bayar barang yang dibeli.

“Beli banyak-banyak macam ni pastu bayar guna cash. Rugi ni bang. Alang-alang shopping biar berbaloi.”

Mula-mula tu pelik juga kenapa brother tu kena sound dengan cashier, tapi rupa-rupanya dia hanya nak kita shopping dengan lebih berbaloi je dekat Mydin. Apa tidaknya, kalau dah shopping banyak-banyak dekat sana, baik bayar guna aplikasi Boost.

Bukan apa, sempena 65 tahun anniversary, Boost nak bagi pulangan tunai sehingga 10% untuk 16 jenis jenama yang terpilih. Contohnya kalau korang beli barang Nestle dengan harga RM50, maka RM5 akan dikreditkan di dalam Mydin Wallet korang dan boleh digunakan untuk pembelian seterusnya.

Antara 16 jenama yang ambil bahagian dalam tawaran ini ialah PnG, Unilever (LUX, LIFEBUOY, SUNSILK), FGV (SAJI, BRIGHT COW, LADANG 57), NESTLE, F&N, Mondelez (CADBURY, OREO, CHIPSMORE), Wipro (SAFI, CARRIER JUNIOR, ENCHANTURE, DASHING, AIKEn, ROMANO), Bestari (BESTARI, KOW-KOW), DUTCH LADY, Teh 888, Upfield (Planta, Windmill), Pnasonic Malaysia (Panasonic Battery), ACE Canning – DRINKHO, CHEF KU, Sri Nona (Nona), Adabi dan Cotra (Vitagen, MariGold).

Dan yang paling untuk sekali bila korang bayar guna Boost ni adalah korang berpeluang menang sehingga RM60,000 dengan hadiah bulanan RM200 untuk 300 pemenang.

Tapi syaratnya kena berbelanja RM100 menggunakan aplikasi Boost. Patutlah cashier tadi tu cakap tak berbaloi bila shopping banyak tapi tak bayar guna Boost. Rupanya banyak manfaat boleh dapat kalau guna e-wallet tu. Untuk maklumat lanjut berkenaan promosi yang ditawarkan, klik sini.

Aqmal Ezany

I write what is right