Siakap Keli

Musim Tengkujuh Menghampiri – Rancang Perjalanan Bersama Maxim E-panggilan

Bulan Oktober sehingga Disember merupakan musim tengkujuh di mana purata hujan menaik, dan kebanyakan negeri di Malaysia mengalami hujan setiap hari terutama pada waktu petang. Ini menyebabkan penggunaan kereta di jalan raya juga bertambah di mana kebanyakan pekerja yang sebelum ini menggunakan motosikal bertukar membawa kereta dan sesetengah dari mereka menggunakan perkhidmatan e-panggilan. 

Maxim e-panggilan Malaysia merupakan salah satu perkhidmatan yang terkemuka di dunia dengan menawarkan harga yang berbaloi walaupun semasa musim hujan. Pengguna juga dapat mengetahui kos perjalanan semasa membuat pesanan di aplikasi, walaupun ketika cuaca buruk atau kesesakan lalu lintas.

Penumpang juga boleh mendapat akses terus ke tempat yang diletak di dalam aplikasi dan Maxim e-panggilan akan terus ke destinasi, tidak perlu lagi menunggu bas atau pengangkutan yang lain dalam keadaan basah kerana hujan.

Berhubung ini, pihak Maxim Malaysia mengambil inisiatif dengan mencadangkan beberapa langkah atau cadangan yang boleh digunakan oleh pengguna Maxim e-panggilan:

  1. Membuat pesanan awal di aplikasi Maxim dan berhubung dengan bakal pemandu anda – Pilih tarikh dan masa yang anda mahu di bahagian pra tempahan. Di mana penumpang akan di beri akses untuk berhubung terus dengan pemandu yang akan menggambil nanti. 
  2. Hubungi rakan untuk berkongsi kenderaan dan perjalanan bagi mengurangkan kesesakan lalu lintas. Penumpang Maxim juga boleh menambah dua alamat penghantaran di mana pemandu akan menghantar penumpang ke dua alamat yang berbeza dengan satu perjalanan. 
  3. Pengguna juga boleh membuat pesanan penghantaran barang dan makanan menggunakan aplikasi Maxim ketika cuaca buruk, ini kerana pihak Maxim Malaysia juga mempunyai kereta sebagai penghantar. Tidak perlu risau lagi dengan barang yang akan rosak akibat hujan, hanya perlu membuat pesanan melalui aplikai Maxim dan memilih penghantaran. 

Seperti yang dicadangkan, Maxim Malaysia percaya bahawa petua ini boleh memudahkan penumpang untuk mendapatkan kenderaan e-panggilan dengan mudah dan dapat mengurangkan kesesakan lalu lintas.

Amira

Love yourself.