Siakap Keli
Ramai berjimat buat dua tiga kerja sehari
Gambar: Bernama

Berdepan Inflasi, Ramai Berjimat Buat Dua Tiga Kerja Sehari Nak Bagi Keluarga “Happy”

Berdepan Inflasi, Ramai Berjimat Buat Dua Tiga Kerja Sehari Nak Bagi Keluarga “Happy”

Nak ditelan mati emak, nak diluah mati bapa. Mungkin itulah peribahasa yang sesuai untuk menggambarkan keadaan kebanyakan rakyat Malaysia pada ketika ini. Manakan tidak, kehidupan masa kini nampaknya semakin mencabar dengan kos taraf hidup yang semakin tinggi.

Mungkin korang pernah dengar atau melalui situasi seperti baru hari pertama gaji, sudah ‘sengkek’ semula selepas bayar sewa, bil kereta, pinjaman dan sebagainya.

Malah, ada yang bekerja sambilan seperti menjadi pemandu e-hailing, menjual makanan di TikTok Live dan macam-macam lagi, hanya untuk menampung keperluan asas diri serta keluarga mereka, jauh sekali untuk bermewah.

Lagi-lagi bila keluarga semakin membesar, semakin tinggilah komitmen seorang ketua keluarga perlu tampung demi melihat keluarga mereka happy!

Antara bahagian yang mampu kita jimatkan adalah dengan mengurangkan bil-bil utiliti terutamanya bil internet. Lagi jimat, lagi happy kan?

Pek Jimat Tune Talk

Dengan Pek Jimat Tune Talk, korang boleh #HappyTanpaHad! Dengan serendah RM33, dan korang dapat nikmati internet tanpa had selama sebulan.

Jika sebelum ini beratus-ratus diperlukan untuk bil internet bagi pasangan suami isteri, sekarang dengan modalkan RM66 sebulan pun dah boleh cover dua orang punya internet.

Menariknya, kesemua Pek Jimat Tune Talk menyediakan panggilan dan internet tanpa had dengan tiga pelan iaitu Fokus 33, Fokus 40 dan Bebas 55.

Dengan pelan Fokus 33, korang akan dapat menikmati panggilan tanpa had ke semua rangkaian dan internet tanpa had sehingga 6 Mbps dengan hotspot sebanyak 4GB untuk 30 hari.

Manakala, bagi Fokus 40 pula, Tune Talk akan memberikan internet tanpa had sehingga 12 Mbps dan juga panggilan tanpa had ke semua rangkaian serta hotspot sebanyak 6GB.

Turut menawarkan panggilan tanpa had ke semua rangkaian, korang juga pasti akan tertarik dengan pelan Bebas 55. Pelan ini juga pastinya membolehkan korang menikmati internet tanpa had dengan kelajuan sehingga 18 Mbps. Bagi pelan ini, hotspot juga adalah tanpa had.

Ha menarik bukan? Dah la berbaloi, banyak pula manfaat yang kita dapat. Jadi, jom segera dapatkan pelan-pelan super jimat ini.

Dengan kadar inflasi yang terus meningkat pada 4.7 peratus, kita perlu bijak mencari alternatif untuk berjimat. Misalnya melalui pengurangan komitmen bil internet dengan Tune Talk, anda boleh mengagihkan perbelanjaan yang lebih untuk barangan dapur dan sebagainya serta kekal #HappyTanpaHad.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh melayari laman web Tune Talk serta media sosial seperti di bawah.

Facebook: https://www.facebook.com/tunetalk/
Instagram: https://www.instagram.com/tunetalk/
Twitter: https://twitter.com/TuneTalk
TikTok: https://www.tiktok.com/@tunetalk
Shopee: https://shopee.com.my/tunetalk.os

Sofea Shahira

There's always another side to every story