Siakap Keli

‘Luar Setinggan, Dalam Kondo’, Netizen Terkejut Tengok Deko Mewah Ruang Dalam Rumah Papan Ini

Luar Cuma Papan Tapi Dalam Macam Kondo, Netizen Terkejut Lihat Rekaan Rumah Ini

Memiliki sebuah rumah untuk didiami dengan keluarga adalah impian setiap orang. Tak kisahlah rumah kecil atau besar, asalkan atas nama sendiri dan selesa sudah memadai bagi kebanyakkan orang.

Apabila memiliki rumah, sudah menjadi kemestian untuk kita melakukan sedikit dekorasi bagi menjadikan rumah yang biasa-biasa menjadi luar biasa. Namun, apa yang dilakukan oleh pemilik rumah ini ternyata jauh dari biasa-biasa, bahkan luar biasa melebihi sangkaan ramai pihak.

Anda tentu pernah mendengar ungkapan ‘luar setinggan, dalam kondo’ kan? Inilah situasi yang ditunjukkan melalui sebuah video yang viral melalui tiktok @mbakpieee baru-baru ini.

Video yang berdurasi 37 saat itu menunjukkan sebuah rumah yang dilihar dari luar ia dibina daripada papan. Namun, apabila dibuka pintunya, ruang dalam rumah itu sangatlah mengejutkan. Pada bahagian dalamnya, dapat dilihat sebuah reka bentuk dan juga dekorasi rumah yang hanya ditemui dalam rumah-rumah mewah, yang harganya tentu lebih mahal.

Perkongsian tersebut pantas menjadi viral dan memperoleh kira-kira 41.8 juta tontonan dan 2.7 juta tanda suka. Di ruangan komen rata-rata netizen turut berasa kagum dengan hiasan di dalam rumahnya.

Rata-rata pengguna media sosial turut memuji wanita tersebut kerana menghiasi rumah kediamannya yang menjadikan ia kelihatan segar dan baharu.

@mbakpieee

Membalas @jaccccccc

♬ DJ BIWIR BEUREUM-BEUREUM JAWER HAYAM PANO COKLAT KOPI SUSU – RUNTAH – DJ MANIKCI REMIX

Kesimpulannya, bak kata pepatah English, “don’t judge a book by its cover”. Usaha yang ditunjukkan oleh pemilik rumah tersebut untuk menjadikan kediamannya luar biasa memang wajar dipuji.

Apap pun, semiga kita semua mampu memiliki rumah sendiri juga suatu hari nanti. Aminn.

Sumber: mbakpieee via tiktok

BACA: Patutlah Banyak “Sale” Bermula Lewat Malam, Tapi Ramai Yang Tak Sedar Sebabnya

Shafikah