Siakap Keli
bulan puasa

Budak 80an Mesti Faham, 5 Helah Ramai Pernah Buat Masa Baru Belajar Berpuasa, Tersengih Bila Ingat

Bila kita cakap tentang bulan puasa ni mulalah teringat kenangan masa belajar berpuasa dulu-dulu. Pukul 4-5 pagi dah kena bangun sahur, makan dalam keadaan mamai.

Bila petang main tak ingat dunia, lepastu mulalah penat dan cari alasan nak puasa yang yok. Bila kantoi, tunggulah mak ayah jadi singa, nasib bulan puasa tak kena marah teruk. Tipulah kalau korang tak pernah ponteng puasa masa zaman kanak-kanak dulu.

bulan puasa

Sebenarnya banyak lagi ragam bila baru belajar berpuasa. Antara yang paling popular ialah lima ragam ni yang mungkin ramai pernah buat,

  •  Buat-buat silap azan Maghrib, rupanya baru Asar
  • Asyik bukak peti ais, siap ada yang duduk dalam tu
  • Kumur lama-lama sebab nak curi-curi telan air terutama masa wuduk
  • Mandi lama sangat
  • Siang-siang dah buka tudung saji

Kempen SNICKERS #ResipiWayang

Bila buka tudung saji, rupa-rupanya ada coklat SNICKERS pula. Kita jadi terus rasa nak berbuka. Nasib mak tegur cakap nak buat biskut raya sebab nak sertai pertandingan #ResipiWayang. Tak tahu pula Snickers ada buat pertandingan.

Dengar kata, untung-untung boleh menang periuk kayangan Le Creuset bernilai RM1,490, stand mixer jenama Kitchen Aid dan air fryer Perry Smith. Menariknya hadiah-hadiah dia! Tapi, macam mana nak sertai pertandingan ni?

Caranya mudah sahaja. Korang hanya perlu ikuti langkah-langkah dekat bawah ni:

  • Langkah 1: BELI mana-mana produk SNICKERS bernilai RM15.
  • Langkah 2: HIAS kuih-muih atau pencuci mulut kegemaran anda dengan SNICKERS.
  • Langkah 3: KONGSI gambar hasil #ResipiWayang korang di Facebook dengan #ResipiWayang #SnickersMalaysia & TAG SNICKERS Facebook MY page.

Tempoh Pertandingan bermula 1 Mac 2023 sehingga 15 Mei 2023. Sedikit maklumat untuk korang, korang boleh menghantar lebih daripada satu penyertaan dalam pertandingan ini tetapi hanya layak memenangi satu hadiah sahaja.

Bagi korang yang berminat, korang boleh ketahui lebih lanjut tentang SNICKERS #Resipi Wayang di akaun Facebook rasmi mereka di sini

Ajak keluarga serta rakan-rakan korang sama-sama memeriahkan serta serlahkan lagi kreativiti dengan menyertai kempen #ResipiWayang oleh SNICKERS. Tunggu apa lagi? Jom, beli, hias, dan kongsi sekarang!

Adib Mohd