Siakap Keli
Maksud kPa pada vakum
Kredit PerySmith

Apa Maksud ‘kPa’ Pada Vakum, Ini Nilai Minimum Kalau Nak Sedutan Yang Kuat

Apa Maksud ‘kPa’ Pada Vakum, Ini Nilai Minimum Kalau Nak Sedutan Yang Kuat

Dalam dunia serba canggih sekarang ni pasti ramai yang memerlukan teknologi maju untuk memudahkan urusan kerja-kerja rumah khususnya bagi mereka yang sibuk bekerja. 

Kemudahan teknologi vakum yang terbaru antara salah satu kemudahan yang diperlukan dalam setiap isi rumah. 

Ciri paling penting yang ramai akan cari semasa beli vakum pastinya dengan melihat kuasa sedutan yang mampu dihasilkan oleh vakum tersebut. 

Umumnya, kita akan dengar terma kPa bila nak beli vakum mahupun isi angin tayar kereta. Namun apa maksud terma kPa tu? 

Terma kPa atau kilo pascal merupakan unit bagi ukuran tekanan atmosfera. Secara amnya, semakin tinggi kPa bagi sesebuah vakum, maka semakin kuat kuasa sedutan yang dihasilkannya. 

Menurut Neakasa.com, dalam untuk mendapatkan vakum dengan kuasa sedutan yang baik, kuasa sedutan minimum yang dicadangkan adalah lebih daripada 6,000pa. 

Namun begitu, pemilihan sedutan kPa yang lebih kuat semestinya menjadi pilihan utama setiap orang bagi membantu kerja-kerja pembersihan di rumah. 

Vakum dengan sedutan 1,000pa hingga ke 8,500pa boleh menyedut habuk kecil, kutu dan rambut-rambut berguguran yang lazimnya lebih ringan.

Kekuatan sedutan 12,500pa hingga 20,000pa pula boleh menyedut objek seperti beras, tisu serta sampah di celahan lantai. Kekuatan 21,000pa ke atas pula boleh menyedut objek yang lebih berat seperti pecahan kaca seramik. 

Vakum cordless menjadi pilihan utama

Namun sekarang ramai daripada pengguna mula beralih arah dan lebih memilih vakum jenis cordless atau tanpa wayar. Vakum jenis ini memudahkan pengguna untuk membersihkan kawasan bertangga, siling rumah serta lokasi yang jauh daripada soket. 

Pun begitu, ia mempunyai kelemahan seperti kuasa sedutan yang lemah dan bateri yang tidak tahan lama berbanding vakum berwayar. Tapi jangan risau sebab min akan cadangkan satu vakum yang boleh mengatasi kelemahan ini.

Untuk vakum cordless, korang boleh pilih dengan kuasa sedutan yang melebihi 21,000pa ke atas. 

Misalnya vakum XP6 keluaran PerySmith produk yang mempunyai tempoh 60 minutes run time dan 32,000pa kuasa sedutan. Sebuah produk terbaru keluaran PerySmith yang telah dinaik taraf. 

Setiap produk XP6, daripada reka bentuk dan pembangunan kawalan kualiti melalui proses yang teliti oleh pasukan profesional. Ia bagi memastikan setiap produk memenuhi piawaian kualiti dan keselamatan tertentu.

Kredit PerySmith

PerySmith trademark dari USA yang ditubuhkan pada 2018, dengan ibu pejabatnya yang terletak di China bertanggungjawab dalam reka bentuk produk, kawalan kualiti dan pembangunan produk. 

Setiap produk PerySmith akan menjalani ujian profesional seperti pemeriksaan dan pengesahan sebelum ia dijual kepada pelanggan.

Pada 2021, PerySmith kemudiannya menubuhkan ibu pejabatnya yang seterusnya di Asia Tenggara dan Malaysia telah menjadi lokasi pilihan tersebut. 

Penubuhan itu memudahkan pelanggan dalam membeli aksesori produk dan menghubungi perkhidmatan pelanggan serta menyediakan pengalaman jualan yang lebih baik. 

Kredit PerySmith

Korang tahu tak yang PerySmith sendiri urusakan segala-galanya daripada pengeluaran sehinggalah jualan produk jenama mereka sendiri? 

Kini PerySmith mempunyai enam kedai utama di Malaysia dan pembukaan ini telah mengelakkan daripada isu komisen tinggi yang dikenakan oleh pengedar. Pembukaan kedai jualan ini membolehkan pelanggan mendapatkan terus produk berkualiti tinggi pada harga kilang. 

Kredit PerySmith

Produk terbaru keluaran PerySmith ini juga dilengkapi dengan LED display dan 500w motor. 

Kredit PerySmith

Selain itu, produk ini juga turut dilengkapi dengan pakej dust mites head, alat penting yang memastikan tilam anda sentiasa akan bersih. 

Kredit PerySmith

Produk ini juga mempunyai ciri scrubbing mop yang boleh memudahkan lagi kerja pembersihan rumah korang. Jimat masa, sambil vakum boleh mop lantai sehingga berkilat. 

Kredit PerySmith

PerySmith XP6 juga didatangkan dengan vakum stand khas dan anti static floor brush dengan LED light serta sash noodle. 

Dengan pembelian vakum XP6 kawasan berhabuk yang sukar dicapai tiada masalah lagi untuk di atasi. Ciri multi-crevice akan memberi pengalaman pembersihan yang hebat untuk korang. 

Produk ini juga menampilkan rekaan yang terbaik, perkhidmatan selepas jualan dan harga mampu milik kepada semua peminat vakum jenis cordless. 

Yang paling best, produk dari PerySmith ni adalah direct daripada kilang tau, jadi tak perlu risau tentang jaminan kualitinya. 

Kredit PerySmith

Vakum XP6 akan dilancarkan pada 29 Mei ini dan korang boleh dapatkan produk tersebut dengan keseluruhan pakej pada harga RM799! Diskaun sebanyak 40% diberikan kepada pelanggan. Nak senang, korang dapatkan kat Shopee  ataupun Lazada. Memang boleh dipercayai sebab terus dari PerySmith.

Kredit PerySmith

Jangan lepaskan peluang dan tawaran yang menakjubkan ini. Cepat rebut peluang dan jadi orang yang terawal untuk memiliki vakum terhebat di abad ini. 

Untuk mengetahui butiran lanjut berkenaan produk ini, korang boleh pergi ke laman web PerySmith. Segala maklumat dan butiran berkenaan produk secara lebih lengkap ada di sana.

Syed Faisal Sayed Muhammad

Kehidupan itu laksana tenunan yang bersambung menjadi kata- Hamka