Siakap Keli

Ruang by KLIA Ekspres, Siri Podcast Terbaru dari ERL Sempena Ramadan & Raya

Ruang by KLIA Ekspres, Siri Podcast Terbaru dari ERL Sempena Ramadan & Raya

Kuala Lumpur, 22 Mac 2024 – Express Rail Link Sdn Bhd (ERL), pengendali perkhidmatan KLIA Ekspres dan KLIA Transit menampilkan kelainan untuk kempen Raya tahun ini dengan menerbitkan siri podcast Ruang by KLIA Ekspres. Siri podcast empat episod ini akan dihoskan oleh Haidar Hasanudin dan Adrea Abdullah, nama yang tidak asing lagi dalam dunia lakonan dan penyiaran. 

ruang by klia ekspres

Walaupun pertama kali digandingkan, Haidar dan Adrea diberi kepercayaan sebagai hos rancangan podcast ini atas faktor keserasian mereka ketika membincangkan isu-isu semasa bertemakan Ramadan Raya.

ruang by klia ekspres

 Pelakon, model dan hos TV yang sedang meningkat naik, Haidar, yang popular menerusi drama televisyen Layang-layang Perkahwinan, memberitahu, “Saya sangat teruja apabila ditawarkan untuk menjadi salah satu hos bagi siri podcast Ruang by KLIA Ekspres. Ini merupakan peluang yang sangat dinantikan kerana saya sangat merindui untuk mengacara podcast. Ini juga merupakan hadiah kepada peminat yang kerap kali bertanyakan bila saya akan kembali untuk berpodcast. Harapan saya podcast ini akan mendapat sambutan.”

ruang by klia ekspres

 “Bagi Adrea pula, peluang menjadi hos podcast memberikan ruang untuk saya meluahkan pendapat dan pengalaman dalam setiap topik yang dibincangkan. Saya memperolehi pengetahuan yang baharu dan tidak dinafikan, ia juga merupakan terapi minda untuk saya tanpa disedari,” kata Adrea yang mempunyai lebih 20 tahun pengalaman dalam bidang lakonan dan juga seorang pempengaruh. 

 “Untuk kempen Raya kami pada tahun ini, ERL meneroka sesuatu yang belum pernah dilakukan oleh mana-mana pengendali perkhidmatan keretapi iaitu menerbitkan siri podcast sendiri. Podcast merupakan salah satu medium untuk kami berkomunikasi secara santai dengan pelanggan dan kami berharap podcast ini akan mendapat sambutan di kalangan pelanggan,” kata Noormah Mohd Noor, Ketua Pegawai Eksekutif ERL. 

 Siaran podcast Ruang by KLIA Ekspres akan disiarkan di laman YouTube rasmi KLIA Ekspres setiap Sabtu bermula 23 Mac 2024 pada jam 5.00 petang.  

Nurul Naqiyah