Siakap Keli
Maybank2u tidak boleh dimuat turun dari aplikasi
Sumber: Maybank

Tiada Lagi Maybank2U di Semua Gedung Aplikasi – Maybank

Tiada Lagi Maybank2U di Semua Gedung Aplikasi – Maybank

Maybank telah mengumumkan bahawa semua kemas kini untuk aplikasi Maybank2u MY akan dihentikan, dan ia tidak lagi boleh dimuat turun dari Apple App Store, Google Play Store, dan Huawei AppGallery, bermula 30 Jun 2024.

Jika anda masih mempunyai aplikasi Maybank2u MY dalam peranti anda selepas tarikh tersebut, anda masih boleh mengaksesnya buat masa ini.

Walau bagaimanapun, Maybank mengesyorkan pengguna untuk beralih kepada aplikasi MAE. Ini kerana aplikasi MAE menawarkan semua ciri yang terdapat dalam Maybank2u MY serta banyak lagi fungsi, termasuk perbankan dan gaya hidup tambahan, serta langkah keselamatan yang lebih baik untuk melindungi aktiviti perbankan dalam talian anda.

Sumber: Maybank

Menurut Maybank, langkah ini adalah sebahagian daripada usaha berterusan untuk memastikan pengalaman perbankan dalam talian pengguna melalui aplikasi MAE sentiasa dipertingkatkan dan dikemas kini.

Dalam pada itu, pengguna yang ingin mendapatkan maklumat lanjut tentang aplikasi MAE boleh melakukannya melalui pautan MAE by Maybank2u.

Dalam usaha untuk memberikan perkhidmatan yang lebih baik dan inovatif, Maybank terus berkomitmen untuk memastikan aplikasi MAE menjadi platform perbankan yang komprehensif dan selamat untuk semua pengguna.

BACA: Mahmud Masih Mewakili Ibu Zayn Rayyan Yang Ditahan Reman

Sumber: Maybank

Sharifah Hannah Adibah