Siakap Keli

“Kenapa Graviti Tak Mampu Tarik Burung Dan Belon?,” Tak Habis Isu Bentuk Bumi, Suhami Sekali Lagi Persoal Isu Graviti

Jika sebelum ini Suhami Saad mengeluarkan kenyataan mengenai saiz matahari dan bulan yang didakwa hampir sama, kontroversi terus terpalit apabila dia mencabar pula angkasawan negara untuk bersumpah.

Suami kepada Ina Naim itu secara terbuka mencabar Dr Sheikh Muszaphar Shukor sebelum ini untuk bersumpah dengan nama Allah mengatakan bumi ini berbentuk sfera.

Tidak habis setakat itu, terbaru Suhami dengan nama Facebook Mosus mempersoalkan isu graviti yang dibuat oleh seorang pensyarah fizik berkaitan topik dan teori bentuk muka bumi.

via GIPHY

Suhami menerusi Facebook miliknya mendakwa penjelasan tersebut tidak betul.

Yang sebenarnya,

ss dah tau.
Korang memang suka up cerita pasal ss kan

Semalam ss dah senyap.

ss siap tukar topik,
cerita pasal tak join konsert 4nomena.

Tapi korang nak jugak lagi up pasal bentuk bumi ni.nak petik jugak nama orang gila ni kan..

Kelmarin,
ada yang buat buat tulis surat terbuka..
Sorry,tak minat nak layan.
Semalam ayahanda Rani buat buat tanya.
ss anggap dia gurau je.

Ni ada pulak pensyarah fizik mana ntah nak bagi penjelasan kononnya.

Tak payah la buang masa.
Nampak sangat nak tumpang.

Kalau betul tak suka,meluat,
Kenapa nak sangat layan
Nak sangat up lagi topik ni?

Untuk pengetahuan tuan pensyarah,

ss langsung tak percaya pada teori graviti tu.
Terima kasih je lah atas percubaan tuan.

Kalau graviti bumi tu boleh tarik air laut yang berjuta juta tan tu,
Kenapa graviti tu tak mampu menarik burung dan belon yang lebih ringan?
Pandai pulak graviti tu memilih benda eh

So kalau bumi ni ada graviti,
bentuknya mesti sfera?

Graviti konon
Graviti atau elektromagnetik?

Nur Farra

writ.er / [rahy-ter]
-noun
1. a peculiar organism capable of transforming caffeine into books.

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di