Siakap Keli

Daftar Akaun Tabung Haji Dengan Hanya Menggunakan ATM

Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal.

Tabung Haji sememangnya menjadi pilihan orang ramai untuk menyimpan dan membuat pelaburan. Selalunya, orang ramai akan menyimpan wang untuk kecemasan, rizab atau simpanan untuk masa depan di dalamnya.

Hal ini berikutan Tabung haji data menawarkan faedah yang baik kepada penyimpan antaranya simpanan untuk menunaikan haji, pengeluaran tanpa had, patuh syariah, pemberian bonus, dividen kompetatif dan modal yang rendah.

Tabung Haji juga telah menambahbaik mutu perkhidmatan meraka untuk memberikan kemudahkan kepada pengguna. Anda kini sudah tidak perlu pergi ke cawangan mereka untuk menyimpan atau mengeluarkan duit sebab anda boleh melakukan semua urusan itu secara atas talian.

Malah urusan pendaftaran untuk melakukan transaksi atas talian juga boleh dibuat menggunakan ATM berdekatan anda.

Gambar : Google
Gambar : Google

Seorang pengguna facebook Anisah Mat Ali memuatnaik post yang mendapat lebih dari 6 ribu share, beliau telah menerangkan langkah-langkah bagaimana untuk mendaftar akaun Tabung Haji untuk transaksi atas talian dengan menggunakan mesin ATM Maybank.

” Cara Daftar Akaun TABUNG HAJI melalui mesin ATM MAYBANK untuk transaksi melalui maybank2u. xpayah dah pergi tabung haji beratur untuk masukkan duit setiap bulan lepas ni.

Semoga bermanfaat. Jangan lupa buat buku dulu kat cawangan tabung haji yang terdekat serendah rm10 baru boleh daftar kad Atm tu ye. Mudah dan cepat.”

Langkah 1

Langkah 2

Langkah 3

Langkah 4

Langkah 5

Setelah masukkan nombor siri buku akaun Tabung Haji, anda terus tekan butan “Ya” dan selesai. Anda Sudah tidak perlu menghabiskan masa untuk beratur menunggu giliran di kaunter semata-mata untuk menyelesaikan urusan perbankan anda.

Sumber : Anisah Mat Ali  

Fildza Zainal

No matter what people tell you, words and ideas can change the world. So pick up the pen and write.