Siakap Keli

(Video) Sebuah Syarikat Hartanah Buat Kejutan Luar Biasa, Beri Bonus Pekerja $10 Juta Sempena Krismas

Seramai 198 pekerja St John Properties senyum lebar apabila menerima kejutan bonus dengan amaun yang sangat ‘gila’. Bonus yang berjumlah RM207,767 itu adalah bersempena sambutan Krismas pada 25 Disember yang bakal menjelang tiba. Jumlah tersebut telah merekodkan syarikat berkenaan merupakan syarikat hartanah beri bonus cuti Krismas yang luar biasa.

Menerusi satu video yang dimuat naik oleh Daily Mail, pelbagai reaksi dipamerkan oleh semua kakitangan selepas pengumuman dibuat oleh Presiden Properties St. John, Lawrence Maykrantz.  Beliau turut memaklumkan bahawa syarikat tersebut telah mencapai target utama iaitu untuk membangunkan 20 juta kaki persegi dalam hartanah.

Kami mahu melakukan sesuatu untuk mengucapkan terima kasih kepada semua pekerja kami kerana membantu kami mencapai matlamat kami, dan kami mahu melakukan sesuatu yang besar.

https://www.facebook.com/watch/?v=732173523935744

Kami sangat berbangga dengan pekerja kami, mereka adalah asas dan sebab di sebalik kejayaan syarikat kami dan kami mahu cara yang baik untuk mengucapkan terima kasih dan saya fikir kami berjaya melakukannya.

Setiap pekerja menerima bonus tersebut berdasarkan jumlah tahun mereka berkhidmat bagi syarikat tersebut. Jumlah bonus terkecil ialah pada RM416.46 dan jumlah yang terbesar ialah sehingga RM1,124,442.

Salah seorang pekerja yang terkejut dengan pengumuman itu tidak dapat menggambarkan perasaannya setelah membuka sampul surat yang diberikan.

Saya tidak percaya saya melihat apa yang saya lihat, saya tidak mempunyai kata-kata untuk menerangkan dengan betul bagaimana saya merasakan, ia hanya luar biasa dan luar biasa, saya masih terkejut.

Sumber: Daily Mail / CNN

syafiq halim

Top Fan Sepanjang Masa

Tambah komen

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.