Siakap Keli

Tiada Tolak Ansur Lagi, Rentas Negeri Sama Sekali Tidak Dibenarkan Lagi Selepas Ini – Ismail Sabri

PUTRAJAYA, 21 Mei — Tiada lagi pergerakan rentas negeri yang dibenarkan selepas ini,  tegas Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau berkata keputusan itu dicapai pada Mesyuarat Khas Majlis Keselamatan Negara (MKN) hari ini, susulan masih ada yang beratur panjang di balai polis untuk mendapatkan kebenaran balik kampung seperti yang berlaku di Kuantan, semalam.

“Walaupun setiap hari diberi nasihat, peringatan, semalam laporan PDRM sewaktu mesyuarat pagi tadi di Kuantan seramai 1,300 orang beratur di balai polis daerah Kuantan mohon kebenaran pulang kampung.

“Oleh itu saya ingin tegaskan mesyuarat putuskan bahawa pergerakan rentas negeri tidak dibenarkan. Jadi tak perlu beratur panjang kerana polis tidak akan benarkan, kita tidak akan membuka lagi ruang untuk rentas negeri ini, no more rentas negeri,” katanya pada sidang media harian di sini hari ini.

”Akibat rentas negeri seorang perempuan didapati postif apabila sampai ke kampung akibat merentas negeri.

”Sebab itu kita tak ada kompromi lagi atau bertolak ansur dalam soal rentas negeri,” kata beliau.

Sidang media perkembangan terkini PKPB | 21 Mei 2020

[LANGSUNG] – Sidang media perkembangan terkini PKPB oleh Menteri Kanan (Kluster Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob pada 21 Mei 2020

Posted by Bernama TV on Wednesday, 20 May 2020

Sumber: Sidang Media Terkini PKPB, Bernama

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.