Siakap Keli

Kami Belum Layak Nak Jadi Ikon, Tiada Yang Sempurna Dekat Kami – Sugu Pavithra

Ipoh: Pasangan pengguna YouTube sensasi ‘Sugu Pavithra’ menghargai pujian masyarakat pelbagai kaum di negara ini terhadap mereka, sehingga ada yang melabelkan mereka sebagai duta perpaduan, malah tidak kurang juga menyifatkan suami isteri itu wajar dijadikan ikon masyarakat.

Ini kerana, video masakan mereka yang dimuat naik di saluran YouTube ‘Sugu Pavithra’ dengan menggunakan Bahasa Melayu, diikuti rakyat pelbagai kaum daripada segenap lapisan umur termasuk  pelanggan dari luar negara.

Bagaimanapun, S Pavithra, 28, dan suaminya M Sugu, 29, yang baharu berjinak-jinak sebagai pengguna YouTube pada akhir Januari lepas berasakan mereka belum layak untuk diangkat sebagai duta perpaduan atau ikon tertentu termasuk masakan.

Pavithra, ibu kepada dua anak berumur dua dan enam tahun yang fasih berbahasa Melayu itu berkata mereka bukanlah pasangan yang sempurna dan masih ‘mentah’ sebagai pengguna YouTube.

“Kami hanya rakyat biasa sahaja, nak jadikan ikon itu sesuatu benda yang besar bagi kami, sesuaikah untuk kami? Kami belum layak kerana untuk jadi ikon kena sempurna, tiada yang sempurna dekat kami,” katanya kepada Bernama baru-baru ini.

Ramai pengikut saluran YouTube ‘Sugu Pavithra’ menyatakan pasangan itu layak dijadikan duta perpaduan kerana berjaya mengumpulkan rakyat pelbagai kaum dalam saluran mereka dan melontarkan pesanan positif.

Semakan Bernama juga mendapati, terdapat pengikut di luar negara yang turut meninggalkan komen positif antaranya telah berkongsi klip masakan dengan rakan lain serta memuji kelembutan Pavithra dalam mengendalikan video.

Selain itu, Pavithra berkongsi berita gembira menerima pendapatan bulan ketiga daripada YouTube dengan jumlah agak lumayan berkata dan wang itu akan digunakan sebaik mungkin kerana suaminya telah berhenti kerja dengan sebuah syarikat perladangan di Sungai Siput, pada minggu lepas.

Positif terhadap apa yang berlaku, Pavithra berkata dia dan suami nekad untuk terus menghasilkan klip video masakan yang menarik selain mencari idea lain untuk dikongsikan dengan pengikut yang ada.

“Sekarang suami tidak bekerja dan apa yang berlaku tidak dijangka (mempunyai ramai pengikut), pendapatan pun ok, maka kami nak fokus sebagai pengguna YouTube,” katanya yang turut berazam untuk memiliki rumah sendiri satu hari nanti,” katanya.

Sementara itu, Sugu berkata dia memilih untuk berhenti kerja atas dasar tanggungjawab kerana tidak mahu kerja hakikinya sebagai pekerja ladang terganggu disebabkan memberi tumpuan sebagai pengguna YouTube.

“Sebelum ini kerap ambil cuti sebab bila ramai datang rumah saya kena tolong isteri jaga anak yang masih kecil. Jadi sekarang kami mahu fokus buat video menarik supaya dapat tingkatkan lagi pelanggan dan dapat gaji lebih,” katanya.

Kisah ‘Sugu Pavithra’ disiarkan Bernama pada 8 Mei lepas, yang ketika itu mereka mempunyai 160,000 pengikut dan setakat pukul 2 petang ini, pasangan tersebut mempunyai 644,000 pengikut.

— BERNAMA

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Azmil

The best preparation for tomorrow is doing your best today. :)

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.