Siakap Keli

“Pagi-Pagi Dengar Suara Aneh..,” Wanita Cemas Temui Beg Galas Tergantung Di Pagar, Tengok Isi Rupa-rupanya…

Seorang wanita di Filipina dilaporkan telah menerima satu ‘kejutan’ melalui beg galas misteri yang tergantung di pagar rumahnya.

Turut mendengar bunyi aneh di sekitar rumahnya, dia memberanikan diri memeriksa beg galas berwarna biru tersebut dan terkejut melihat isi di dalamnya.

Menurut Tribun News, beg galas tersebut rupa-rupanya berisi seorang bayi lelaki yang berada dalam keadaan sempurna.

Kejadian yang berlaku di wilayah Cotabato Selatan itu benar-benar mengejutkan Mary Kris Dela Cruz. Sebelum itu, dia mengatakan bahawa telah mendengar suara aneh  seperti tangisan seorang bayi namun tidak menyangka ia benar-benar berada di dalam beg itu.

Gambar Via Tribun News

“Pagi-pagi lagi saya mendengar suara aneh seperti bayi menangis padahal di rumah ini tiada anak kecil.

“Saya mencari arah suara dan ia membawa ke pagar di pintu hadapan, ada sesuatu yang bergerak di dalam beg itu,” katanya.

Gambar Via Tribun News

Pihak berwajib terus menjalankan siasatan bagi mencari ibu bapa kepada bayi itu setelah menerima laporan penemuan tersebut.

Sementara itu, bayi lelaki itu kini telah dihantar ke pusat kesejahteraan sosial setempat untuk menerima rawatan di sana. Bayi itu dilaporkan hanya mengalami dehidrasi dan tidak mempunyai masalah lain yang boleh mengancam nyawa.

Sumber: Tribun News

Sofea

There's always another side to every story