Siakap Keli
border singapura dah buka
Gambar Via Bernama

Border Singapura Dah Buka, Jangan Lupa ‘Step’ Penting Ni Sebelum Travel Kalau Taknak ‘Tersadai’ Di Negara Orang

Ramai teruja border Singapura dah buka, ketahui step penting ini sebelum merancang untuk travel ke negara tersebut

Seperti yang diketahui, Singapura telah membuka pintu sempadan sejak Mac lalu dan membolehkan rakyat Malaysia untuk pulang ke tanah air.

Dengan pembukaan itu juga, rakyat Malaysia khususnya penduduk di Johor boleh berulang-alik ke negara tersebut sepenuhnya tanpa sebarang larangan. Ini termasuk untuk yang ingin bekerja di sana. 

Sebelum merancang untuk ke sana, anda seharusnya perlu melakukan persiapan agar urusan di sana akan menjadi lebih mudah.

Antara persiapan wajib yang perlu dilakukan adalah membawa dokumen-dokumen penting seperti pasport, kad pengenalan diri atau permit yang berkaitan.

Tidak cuma itu, pastikan anda menukar wang terlebih dahulu untuk memudahkan sebarang urusan pembelian di sana. Bagaimanapun, kebiasaannya wang tersebut juga boleh ditukar di Singapura.

Untuk tetap berhubung ketika berada di Singapura, perkara paling penting yang perlu dilakukan adalah dengan melanggan internet yang terbaik. 

Seperti yang diketahui, penggunaan internet di mana-mana sahaja sememangnya sangat mustahak. Tanpanya urusan seharian mungkin tidak akan berjalan lancar.

Tambah- tambah lagi jika berada di negara orang. Kebiasaannya, ramai yang akan membeli nombor dan melanggan pakej internet di sana.

Pun begitu, anda tidak perlu melakukannya lagi kerana Celcom menawarkan pelan internet yang sesuai bagi rakyat Johor yang ingin ke Singapura.

Untuk pengetahuan anda, Celcom baru-baru ini telah melancarkan pelan khusus untuk warga Johor iaitu ‘Ini baru cara.. Johor’ yang merangkumkan empat tawaran istimewa.

Apa tawaran yang istimewa itu?

Jika ingin ke Singapura, anda tidak perlu lagi risau mengenai rangkaian internet kerana anda boleh membawa kuota internet domestik ke sana. Pelan Cross Border (Johor-Singapore).

Dari RM0.33 sehari, anda boleh menikmati 2GB sehari untuk kekal berhubung bersama keluarga dan rakan-rakan.

Jadi bagi yang bekerja merentasi sempadan, anda boleh terus berhubung dengan keluarga di Johor tanpa perlu risau membazir kuota.

Lebih menarik, anda boleh menikmati pas istimewa dengan hanya RM10 untuk langganan talian utama MEGA atau RM5 sebulan untuk langganan talian MEGA Family. 

Selain itu, Celcom kini menawarkan pelan Celcom MAX™ (Fibre + 2 Mobile Lines) –  Free Unlimited Home Fibre. Dengan harga yang lebih jimat, anda akan menikmati pengalaman rangkaian yang terbaik.

Malah, anda akan menikmati internet yang sangat pantas dengan 100 Mbps percuma bagi pelan Unlimited Home Fibre. 

Bukan itu sahaja, anda juga akan mendapat AX Router secara percuma dan penjimatan seumur hidup sebanyak RM191 setiap bulan.

Anda juga tidak perlu risau kerana pelan rumah dan mudah alih anda akan dikira dalam satu bil sahaja. 

Tukar pelan secara percuma

Rugi jika tidak tukar, anda boleh mencuba pelan Celcom MEGA secara percuma khusus untuk warga Johor sahaja. Kalau masih lagi ragu-ragu anda boleh mencubanya selama 30 hari.

Jika berpuas hati, anda boleh membuat EasySwitch ke Celcom MEGA 80 dan ke atas. Manakala, kalau rasa ia bukan pelan yang terbaik untuk anda, caj bil semasa tempoh Cubaan Percuma 30 hari akan dikecualikan dan memaklumkan kepada pihak Celcom sebelum tempoh 30 hari tamat.

Bagaimanapun, tawaran ini hanya terdapat di cawangan Celcom bluecube.

Sementara itu, warga Johor juga berpeluang untuk mendapatkan telefon pintar terkini  dengan komitmen yang lebih singkat iaitu kontrak terpendek selama 12 bulan sahaja.

Pelbagai telefon pintar terkini yang boleh dipilih oleh anda termasuk Samsung, Vivo, Oppo dan iPhone.

Menarik bukan? Jadi apa tunggu lagi warga Johor? Jom dapatkan pelan-pelan istimewa Celcom MEGA ini dan merantau ke Singapura tanpa risau.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh melayari laman web Celcom DISINI.Sofea Shahira

There's always another side to every story

@thesiakapkeli

Orang selangor mana? Mana yg betul2 sedap ni🤔 #GreatestMakanHits #foodreview #selangor @tourismselangor

♬ original sound - Siakap Keli