Siakap Keli
10 Tahun Teman Tidur

“Saya Dah Ada Suami…”, 10 Tahun Jadi Teman Tidur, Wanita Nekad Berpisah Dengan “Teddy Bear” Kesayangan

Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal.

10 Tahun Teman Tidur, Wanita Terpaksa Buang ‘Teddy Bear’ Sebab Berhabuk & Kotor

Bukanlah sesuatu yang janggal dan pelik jika kita mempunyai habit seperti kena peluk atau ‘bau’ bantal busuk dulu sebelum kita tidur. Sesetengah orang mungkin tidak akan dapat tidur dengan lena sebelum berbuat demikian.

Namun, jika ‘bantal busuk’ itu tersebut dibiarkan terlalu lama, ia mungkin akan menyebabkan habuk dan kuman menempel padanya. Hal itu mungkin boleh memudaratkan kesihatan, tidak kira di dalam mahupun luaran kita.

Jadi, sama ada suka atau tidak, rela mahupun terpaksa, bantal busuk tersebut tetap haris dibuang demi memastikan perkara yang tak diingini berlaku seperti kehadiran penyakit seperti gatal-gatal atau penyakit lain.

Seperti yang dikongsikan oleh seorang wanita ini menerusi laman TikTok miliknya, Nur Ain Hanini terpaksa membuang ‘Teddy Bear’ yang telah 10 tahun menjadi teman tidurnya selepas berkahwin dan mempunyai suami.

Walau bagaimanapun, itu bukanlah sebab utama mengapa dia membuang ‘Teddy Bear’ tersebut. Menerusi ruangan komen, Ain menjelaskan dia membuang patung gebu tersebut kerana telah terlalu berhabuk setelah ditinggalkan beberapa bulan.

“Buang bukan sebab suami suruh semata-mata, tapi sebab dah berhabuk sangat kena tinggal beberapa bulan dekat rumah sewa yang lama.

“Jadi, rasa geli dan kesian nak bagi pada orang lain walaupun dan basuh. Nak bagi kat anak sendiri pun saya tak sanggup. Saya dah besar dan dah sampai masa,” jelasnya.

@ain_haniey

Baii bantal busuk 10 tahun. Sbb dah ada beribu kuman dah kat situ 😂 So terpaksa let go… #POV #fyp #bikinakukesal #bantalbusuk

♬ Tiba-tiba (Speed Up) – Quinn Salman

Apa kata netizen

Meneroka ruangan komen, para netizen berpendapat bahawa mereka tidak akan membuang bantal atau ‘Teddy Bear’ kesayangan mereka walaupun disuruh oleh suami. Ada juga yang berkata akan membuang suami mereka jika disuruh berbuat demikian. Jom lihat apa kata mereka.

“Kalau saya, saya nangis sebab bear kena buang…” 

“Silap tu, buang luar jer, isi dalam boleh buat bantal peluk…” 

“Saya buang semua sebelum majlis…” 

BACA: Gadis Tionghua Hidupkan Seni Melayu, Diangkat Jadi Cikgu Zapin Di Negara China

Sumber: Nur Aini Hanini (TikTok) 

Faiz Mustafa