Siakap Keli

Adidas Melancarkan Kedai Konsep Home Of Sport Pertama Malaysia Di Mid Valley Megamall

KUALA LUMPUR, 30 Ogos 2023 – Hari ini, adidas mengalu-alukan pengguna ke kedai konsep Home of Sport pertama di Malaysia di tengah-tengah Kuala Lumpur. Destinasi runcit inovatif ini mengubah pengalaman membeli-belah bagi atlet, peminat kecergasan, dan individu yang mengikuti fesyen.

Terletak di tingkat Bawah dekat pusat Mid Valley, kedai konsep adidas Home of Sport yang baru merangkumi 10,925 kaki persegi, mencipta ruang yang mendalam yang mencerminkan komitmen jenama terhadap sukan, inklusiviti, kelestarian, dan inovasi. Sebagai bukti kepada kesungguhan adidas dalam menjadikan pengguna sebagai pusat segala yang mereka lakukan – Home of Sport dicipta sebagai pusat untuk memupuk komuniti, inspirasi, dan peningkatan prestasi.

Home of Sport Malaysia – Adidas

Home of Sport pertama Malaysia adalah ruang di mana komuniti dapat berhubung melalui adidas untuk meraikan perjalanan unik mereka yang bersatu melalui minat bersama terhadap sukan.

Mencipta platform untuk semua merasa diterima dan menjadi sebahagian daripada sesuatu yang lebih besar daripada diri mereka sendiri, kedai ini mencerminkan bagaimana rumah bukan hanya tempat tetapi juga sikap dan perasaan.

Home Of Sport adidas

Pilihan Produk Tanpa Tandingan

Kedai ini menampilkan produk terbaru dan paling istimewa adidas yang merangkumi semua kategori seperti Prestasi, Pakaian Sukan, dan Koleksi Originals untuk kedua-dua jantina, dengan pelbagai produk kanak-kanak.

Dibina untuk Perubahan

Selaras dengan komitmen tetap jenama terhadap kelestarian, Home of Sport menampilkan prinsip, bahan, dan elemen reka bentuk yang mampan. Pengguna dapat menemui penawaran produk yang mampan untuk mereka yang sama-sama komited terhadap misi jenama untuk mengakhiri pembaziran plastik dan mencipta perubahan yang bermakna.

Paparan Inovatif

Kedai ini menampilkan bahagian khas yang mempamerkan inovasi terbaru adidas dalam teknologi pakaian sukan dan kasut, membolehkan pelanggan sentiasa berada di hadapan permainan. Home of Sport Malaysia juga menampilkan banyak titik sentuhan digital untuk menjalinkan hubungan dengan pengguna lebih baik daripada sebelum ini.

Mengangkat Kreativiti Tempatan

Sebagai kedai konsep Home of Sport pertama di Malaysia, adidas bekerjasama dengan dua artis tempatan wanita untuk karya tempatan eksklusif untuk kedai ini dengan menghormati perayaan wanita yang dapat membawa yang terbaik melalui seni. Mengambil kreativiti mereka untuk bakat seni mereka untuk mencipta karya yang terinspirasi oleh budaya Malaysia dan adidas, Hanisah dan Syikin adalah artis yang paling selaras dengan jenama ini.

Hanisah Johari – Karya Tenunan

Kerja berterusan Hanisah adalah penerokaan tekstur, dimensi, dan skala di mana teknik tangan tradisional seperti merajut, mencucuk, dan menenun, digunakan untuk mencipta bentuk-bentuk yang ekspresif dan lancar. Minatnya dalam mencipta hiasan dan perabot makrame dipelihara oleh kepelbagaian dalam reka bentuk dan kemahiran yang tidak berkesudahan.

Segera setelah masuk, pengguna disambut dengan karya tenunan Hanisah Johari, di mana dia diberi tekstil dari produk adidas yang tidak terjual seperti pakaian, bra sukan, dan kasut, untuk melepaskan kreativitinya dalam mencipta karya tenunan eksklusif. Dengan menggunakan kaedah tenunan tradisional yang popular oleh wanita; setiap tali, jahitan, dan warna menggambarkan jalan yang bertenaga di Brickfields Little India, terjalin dengan elemen berinspirasi sukan yang menghormati garisan padang serta geometri.

Syikin Abdullah – Seni Dinding

Semasa berbelanja, pengguna juga akan menemui empat karya seni dalam kedai, dua karya seni yang berbeza dalam bilik pakaian wanita dan lelaki, dan dua tiang yang dicat tangan oleh Syikin Abdullah. Terinspirasi oleh gerakan dan kuasa di sebalik ungkapan adidas “Impossible is Nothing”, karyanya mengambil inspirasi daripada garisan trek dan gerakan sukan utama yang sinonim dengan adidas. Menggambarkan wanita dan lelaki sukan dalam elemen mereka, setiap karakter menunjukkan pelbagai jenis gerakan dan prestasi. Syikin secara halus mengingatkan kepada akarnya di Malaysia dengan penggabungan bunga raya merah berani dan tumbuhan asli seperti pothos dan begonia.

Home Of Sport adidas

‘Bunga Raya’

Sempena pelancaran Home of Sport pertama Malaysia, adidas juga melancarkan Bunga Raya Key City Tee. Direka mengelilingi bunga nasional Hibiscus; Bunga Raya, simbol kekuatan dan nilai-nilai negara, pengguna yang membeli produk adidas bernilai RM 400 atau lebih dari 14 September hingga 5 Oktober 2023 juga boleh mendapatkan beg tangan Bunga Raya yang serasi secara percuma selagi stok masih ada. Ahli adiClub juga boleh menantikan barangan dan merchandise berkonsep Bunga Raya yang disediakan di kedai-kedai.

Lokasi Kedai

Kedai konsep Home of Sport Malaysia pertama terletak di tingkat Bawah berhampiran Pusat Kebudayaan, lot LG-088A, Mid Valley Megamall. Untuk maklumat lanjut tentang kedai dan merchandise berkonsep Bunga Raya, sila ikuti akaun rasmi Instagram adidas Malaysia @adidasMY.

syafiq halim

Top Fan Sepanjang Masa