Siakap Keli
Gambar: Sinar Harian

Kegembiraan Rai Aidilfitri Bertukar Tragedi

Kegembiraan Rai Aidilfitri Bertukar Tragedi

KUANTAN, 13 April (Bernama) — Kegembiraan sebuah keluarga meraikan Aidilfitri berakhir tragedi apabila seorang maut selepas kereta yang dinaiki terbabas dan melanggar pokok sebelum terbakar di Jalan Ulu Gali-Jelu, Raub, hari ini.

Ketua Polis Daerah Raub Superintenden Mohd Shahril Abdul Rahman berkata nahas yang berlaku kira-kira pukul 12.45 tengah malam itu menyebabkan mangsa yang juga pelajar Universiti Sultan Azlan Shah (USAS) Nurul Izati Yunus, 23, meninggal dunia di tempat kejadian.

Beliau berkata terdapat empat orang termasuk pemandu dalam kereta berkenaan dan dalam perjalanan pulang dari Kampung Lechar, Raub ke Petaling Jaya selepas meraikan Aidilfitri.

“Hasil siasatan awal mendapati, pemandu yang merupakan bapa mangsa hilang kawalan lalu terbabas ke kanan jalan dan melanggar pokok sehingga menyebabkan kereta berkenaan terbakar.

“Akibat kemalangan itu, mangsa yang duduk di hadapan terperangkap dan bapanya cuba untuk menarik keluar, namun gagal menyebabkan mangsa terbakar bersama kenderaan tersebut,” katanya dalam satu kenyataan.

Beliau berkata bapa mangsa seorang pesara, Yunus Hassan, 66, mengalami cedera ringan, isterinya, Ainar Ibrahim, 61, (cedera di bahagian kaki) manakala abang mangsa, Muhammad Nazmi Yunus, 29, mengalami cedera di leher dan kesemuanya dihantar ke Hospital Raub untuk rawatan.

Mohd Shahril berkata kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sumber: BERNAMA

Athirah

When nothing goes right, go left.