Siakap Keli

Siap Ada Netflix & Boleh Main Game Skrin Gergasi, Ini 5 Sebab Setiap Rumah Kena Ada LUMOS Projector Malaysia

Pasti ramai gemar dan rindu menonton wayang di pawagam sebelum pandemik Covid-19 melanda di negara kita. Ruang dan skrin yang besar membuatkan orang ramai tertarik dan sanggup menonton filem di pawagam walaupun jauh dari rumah.

Justeru, bagi mereka yang merupakan kaki filem dan mempunyai masa lapang di rumah, terdapat satu model yang direka khas buat mereka yang merindukan suasana menonton filem seperti di pawagam.

LUMOS Auro Projector’ iaitu projektor serba lengkap dengan tambahan aplikasi Neflix dan Youtube sesuai ditonton beramai-ramai di rumah walaupun dalam ruangan bilik yang kecil.

Apa itu ‘LUMOS Auro’?

‘Lumos Auro’ bukan sekadar projektor biasa, ia boleh menghubungkan iOS dan Android dan mempunyai pelbagai aplikasi yang direka khas di dalamnya untuk melihat pelbagai filem. Projektor yang direka khas ini bukan hanya boleh digunakan untuk menonton filem, malah anda boleh melihat skrin telefon anda ke projektor ini dengan terang dan jelas.

Berikut merupakan 5 sebab mengapa anda perlu mempunyai ‘LUMOS Auro Projector’ di rumah yang kini sedang menjadi rebutan ramai di Malaysia.

(1) Menonton filem di rumah seperti di pawagam

Penggemar ‘LUMOS Auro Projector’ pasti berpuas hati menonton filem di rumah kerana ia mempunyai resolusi penuh atau 1080p pada model ini membolehkan anda menonton filem dan siri tanpa sebarang gangguan pada paparan. Lebih menarik lagi, projektor ini mempunyai 6,000 lumens sekaligus memberikan gambar yang terang dan jelas buat para penonton.

Paling best LUMOS Auro Projector memberikan pengalaman teater filem HDB yang awesome dengan skrin besar, sistem bunyi Dolby surround dan banyak lagi.

Oleh itu, anda tidak perlu lagi keluar ke pawagam pada musim pandemik Covid-19 kerana projektor ini memberi gambaran seperti anda berada di pawagam. Selain menjimatkan, anda juga telah mencegah dari penularan wabak penyakit berbahaya ini daripada berlaku.

(2) Dilengkapi dengan Netflix dan YouTube

Aplikasi yang paling digemari ramai untuk menonton filem adalah Neftlix dan Youtube. Oleh itu, satu-satunya model khas yang membolehkan anda menonton filem dengan lebih besar dan jelas iaitu dengan ‘LUMOS Auro Projector’. Justeru, dengan menggunakan sistem operasi Android atau iOS , anda boleh terus memilih aplikasi yang ingin diakses dengan mudah dan pantas.

(3) Boleh menghubung dengan pelbagai fungsi

LUMOS Auro Projector’ dilengkapi dengan:

  • 2x HDMI port
  • 2x USB-A port
  • 1x VGA port
  • 1x A/V port
  • 1x SD card slot
  • 1x 3.5mm audio out port
  • 1x Gigabit LAN port

(4) Skrin permainan menjadi besar dengan ‘Screen Mirror’

Jika anda seorang kaki game seperti Mobile Lagend, Pubg Mobile dan Call Of Duty anda pasti berpuas hati sekiranya permainan anda boleh dilihat di paparan skrin besar. Mudah untuk anda kalahkan pihak lawan disebabkan skrin yang begitu besar dan jelas.

Selain itu, projektor ini dilengkapi dengan dua aplikasi iaitu MiraCast dan AirScreen. MiraCast direka khas untuk  pengguna android manakala AirScreen bagi pengguna iOS. Kedua-dua aplikasi ini sangat mudah untuk disambung ke projektor.

(5) Harga

Harga yang ditetapkan oleh ‘LUMOS Auro Projector’ ternyata mampu milik kerana rekaannya bersesuaian dengan fungsinya yang luar biasa iaitu RM1,298 sahaja. Mungkin ada di kalangan mereka yang berbelanja berpuluh ribu untuk dapatkan projektor dari jenama lain, sedangkan dari negara kita sudah mempunyai projektor yang jauh lebih murah dan berkualiti tinggi.

(6) Review terbaik

Kalau korang masih teragak-agak nak beli, korang boleh baca review dekat bawah ni dulu. Rata-rata berpuas hati dengan LUMOS Auro Projector ni. Nak-nak musim PKP ni pulak, duduk dekat rumah marathon Netflix ramai-ramai.

   So, yang minat menonton filem persis panggung wayang harus memiliki ‘LUMOS Auro Projector’ sebagai pilihan. Model ini telah mendapat pengiktirafan diperingkat antarabangsa dan ramai yang berpuas hati setelah memilikinya. Tunggu apa lagi? Tak rugi beli, produk sebaik ni keluaran anak tempatan kita. Support barangan tempatan, kita patut bangga.